Večni praznični hitovi

Veoma slušane pesme uoči Nove godine i Božića zbog kojih se i Deda Mrazu smeši brk. Omiljeni stihovi za kićenje jelke i euforičnu atmosferu upravo stižu

Četvrtak 22. dec 2022.

cover image

Konačno se kupuju pokloni, jedu se kolači sa puno čokolade, mesi keks sa đumbirom, dekoriše čitava kuća i žuri se po samo još jednu sitnicu. Sada planirano vreme sa prijateljima pobeđuje gust poslovni raspored. Sve ovo ali i druge pripreme za doček Nove godine i Božića su u jeku. Uz evergrin pesme, napisane baš za aktuelan period, sve je još lepše.

1. Louis Armstrong, the Commanders - Zat You, Santa Claus?

Neverovatan vokal. Muzika za kuvano vino u ruci dok napolju pada sneg datira iz 1953. Zauvek aktuelna, večno slušana na svim kontinentima.

2. Michael Bublé - It's Beginning to Look a Lot Like Christmas

Kanađanin i te kako upućen u zimske čarolije je pre deceniju i nešto više dočarao veliki hit iz ranih pedesetih. Nežno, a tako praznično.

3. Ramones - Merry Christmas (I Don't Want to Fight Tonight)

I pankeri kite jelku i preteruju sa hranom tokom novogodišnjih dana. Kultni muzičari su se 1987. godine malo poigrali sa svojim pravcem i tipičnim Božićnim vajbom. Verovatno nisu ni slutili da su stvorili večnu pesmu.

4. Frank Sinatra - Have Yourself A Merry Little Christmas

Bez ovog gospodina je nezamislivo pripremati dom za Novu godinu. Na njegov, unikatan način, numera kao da poziva na praznično raspoloženje. Zaplešite i uživajte.

5. Wham! - Last Christmas

Legendarni Džordž Majkl je uvek pevao tako da mu se veruje. Verovatno zbog toga ovaj hit iz 1984. nema rok trajanja.

6. Ella Fitzgerald - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Istina, stihovi toliko puta otpevani da ne izazivaju impresiju. Ipak, dama raskošnog glasa je šezdesetih godina otpevala ovu pesmu, nastalu 1945. godine, duboko urezala svoj pečat i... sve ostalo je istorija.

7. Gene Autry - Rudolph the Red-Nosed Reindeer

Najstarija pesma na listi, stvorena daleke 1949. godine. Poučni stihovi o irvasu i Deda Mrazu su klasika koja se svake godine sluša. Namenjena deci ali je nezaobilazna na plej listama svih generacija.

8. Kurtis Blow - Christmas Rappin'

Nimalo novogodišnji bit, a tako sjajna za hladne dane, svetlucave ukrase i rasute šljokice, ples i poljupce.

9. Jingle Bell Rock - Bobby Helms

Nova godina, Božić, dani ispunjeni zagrljajima, držanje za ruku dok škripi sneg pod nogama. Ovo je pesma koja obeleži svaki početak i kraj novogodišnje euforije. Kako godine prolaze, ovaj hit se sve više sluša.

10. Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You (Make My Wish Come True Edition)

Maraja, Maraja! Ovo je novija verzija njenog hita. Kako god, upravo slušate najslušaniju pesmu za ovo doba godine na kojoj je gospođa Keri stekla veliko bogatstvo. Osmeh na lice, baš kao i Maraja i zaplovite u zimsku avanturu.