Вечни празнични хитови

Веома слушане песме уочи Нове године и Божића због којих се и Деда Мразу смеши брк. Омиљени стихови за кићење јелке и еуфоричну атмосферу управо стижу

Четвртак 22. дец 2022.

cover image

Коначно се купују поклони, једу се колачи са пуно чоколаде, меси кекс са ђумбиром, декорише читава кућа и жури се по само још једну ситницу. Сада планирано време са пријатељима побеђује густ пословни распоред. Све ово али и друге припреме за дочек Нове године и Божића су у јеку. Уз евергрин песме, написане баш за актуелан период, све је још лепше.

1. Louis Armstrong, the Commanders - Zat You, Santa Claus?

Невероватан вокал. Музика за кувано вино у руци док напољу пада снег датира из 1953. Заувек актуелна, вечно слушана на свим континентима.

2. Michael Bublé - It's Beginning to Look a Lot Like Christmas

Канађанин и те како упућен у зимске чаролије је пре деценију и нешто више дочарао велики хит из раних педесетих. Нежно, а тако празнично.

3. Ramones - Merry Christmas (I Don't Want to Fight Tonight)

И панкери ките јелку и претерују са храном током новогодишњих дана. Култни музичари су се 1987. године мало поиграли са својим правцем и типичним Божићним вајбом. Вероватно нису ни слутили да су створили вечну песму.

4. Frank Sinatra - Have Yourself A Merry Little Christmas

Без овог господина је незамисливо припремати дом за Нову годину. На његов, уникатан начин, нумера као да позива на празнично расположење. Заплешите и уживајте.

5. Wham! - Last Christmas

Легендарни Џорџ Мајкл је увек певао тако да му се верује. Вероватно због тога овај хит из 1984. нема рок трајања.

6. Ella Fitzgerald - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Истина, стихови толико пута отпевани да не изазивају импресију. Ипак, дама раскошног гласа је шездесетих година отпевала ову песму, насталу 1945. године, дубоко урезала свој печат и... све остало је историја.

7. Gene Autry - Rudolph the Red-Nosed Reindeer

Најстарија песма на листи, створена далеке 1949. године. Поучни стихови о ирвасу и Деда Мразу су класика која се сваке године слуша. Намењена деци али је незаобилазна на плеј листама свих генерација.

8. Kurtis Blow - Christmas Rappin'

Нимало новогодишњи бит, а тако сјајна за хладне дане, светлуцаве украсе и расуте шљокице, плес и пољупце.

9. Jingle Bell Rock - Bobby Helms

Нова година, Божић, дани испуњени загрљајима, држање за руку док шкрипи снег под ногама. Ово је песма која обележи сваки почетак и крај новогодишње еуфорије. Како године пролазе, овај хит се све више слуша.

10. Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You (Make My Wish Come True Edition)

Мараја, Мараја! Ово је новија верзија њеног хита. Како год, управо слушате најслушанију песму за ово доба године на којој је госпођа Кери стекла велико богатство. Осмех на лице, баш као и Мараја и запловите у зимску авантуру.