Svaki dan je dobar dan za koncert

Dom omladine Beograda započinje radnu nedelju u ritmu stranih bendova

Subota 11. nov 2017.

cover image

Lacuna Coil nastupa 13. novembra od 21:00 i po prvi put svira u Beogradu. Italijanska gotik metal grupa postoji već dvadeset godina, a karijeru je izgradila u Americi. Povod za gostovanje u prestonici Srbije je promocija osmog studijskog albuma "Delirium" koji je Century Media izdala 2016. godine. Pored novih pesama, na repertoaru će se naći i najveći hitovi.


Predvodnici benda, Andrea Ferro, Marco Coti Zelati i Cristina Scabbia donose veliku energiju i neverovatan zvuk. Čini se da ih prethodne decenije rada nisu umorile, naprotiv, u svakoj novog godini predstave još bolju muziku. Brojna priznanja koja konstantno osvajaju na prestižnim takmičenjima su nagrade za veliko iskustvo i talenat koji publika prepoznaje širom sveta. Grupa Cellar Darling su specijalni gosti na koncertu. Švajcarski metal prestavljaju Anna Murphy, Merlin Sutter i Ivo Henzi, nekadašnji članovi sastava Eluveitie. Kako su i oni nedavno izdali studijski materijal, u fokusu im je predstavljanje novih pesama.

Sledećeg dana, u utorak, 14. novembra, "Dom omladine Beograda" (DOB)  će ugostiti još jedan bend - !!! (CHK CHK CHK). Disko pank grupa iz Amerike, preciznije Kalifornije, takođe premijerno gostuje u Beogradu. Elektro dens u beskrajnim kombinacijama je muzika koju ovaj specifični sastav stvara od sredine devedesetih godina. Stalna postava je sačinjena od muzičara Nic Offer, Mario Andreoni, Dan Gorman, Allan Wilson, Paul Quattrone i Rafael Cohen, a na koncertu u Beogradu će im se pridružiti i prateći članovi.


Naziv benda potiče od filma "Bogovi su pali na teme" (The Gods Must Be Crazy) u kome se nepoznati jezik Bušmana titluje sa uzvičnicima. Od osnivanja, 1996. godine, do danas, grupa je objavila ukupno sedam albuma. Svaki je prošao jednako zapaženo, a njihov house, disco, pank & funk ritam osvaja na prvo slušanje, širi pozitivnu energiju i poziva na ples. Dobra zabava je zagarantovana.