Сваки дан је добар дан за концерт

Дом омладине Београда започиње радну недељу у ритму страних бендова

Субота 11. нов 2017.

cover image

Lacuna Coil наступа 13. новембра од 21:00 и по први пут свира у Београду. Италијанска готик метал група постоји већ двадесет година, а каријеру је изградила у Америци. Повод за гостовање у престоници Србије је промоција осмог студијског албума "Delirium" који је Century Media издала 2016. године. Поред нових песама, на репертоару ће се наћи и највећи хитови.


Предводници бенда, Andrea Ferro, Marco Coti Zelati и Cristina Scabbia доносе велику енергију и невероватан звук. Чини се да их претходне деценије рада нису умориле, напротив, у свакој новог години представе још бољу музику. Бројна признања која константно освајају на престижним такмичењима су награде за велико искуство и таленат који публика препознаје широм света. Група Cellar Darling су специјални гости на концерту. Швајцарски метал престављају Anna Murphy, Merlin Sutter и Ivo Henzi, некадашњи чланови састава Eluveitie. Како су и они недавно издали студијски материјал, у фокусу им је представљање нових песама.

Следећег дана, у уторак, 14. новембра, "Дом омладине Београда" (ДОБ)  ће угостити још један бенд - !!! (CHK CHK CHK). Диско панк група из Америке, прецизније Калифорније, такође премијерно гостује у Београду. Електро денс у бескрајним комбинацијама је музика коју овај специфични састав ствара од средине деведесетих година. Стална постава је сачињена од музичара Nic Offer, Mario Andreoni, Dan Gorman, Allan Wilson, Paul Quattrone и Rafael Cohen, а на концерту у Београду ће им се придружити и пратећи чланови.


Назив бенда потиче од филма "Богови су пали на теме" (The Gods Must Be Crazy) у коме се непознати језик Бушмана титлује са узвичницима. Од оснивања, 1996. године, до данас, група је објавила укупно седам албума. Сваки је прошао једнако запажено, а њихов house, disco, pank & funk ритам осваја на прво слушање, шири позитивну енергију и позива на плес. Добра забава је загарантована.


ПОВЕЗАНО