Koncerti u Beogradu ovog vikenda

Raznovrsni muzički žanrovi uživo dovode poznate domaće i svetske izvođače na čuvenu binu Doma omladine Beograda

Petak 20. okt 2017.

cover image

Prvi koncert koji sledi je nastup benda Battleme, zakazan za večeras, 20. oktobra u 21:00. Sa stažom dugim sedam godina, tim koji predvodi Matt Drenik se nalazi na evropskoj turneji i promoviše poslednji album Cult Psychotica. Psihodelični rok sa elementima bluza kroz 10 pesama opisuje stanje u Americi u prvih par meseci od poslednjih predsedničkih izbora. Eminetni magazini poput Rolling Stone i Esquire opisuju rad ovog muzičkog sastava kao nasledike popularnog Pink Floyd-a i Smashing Pumpkins-a. Domaća grupa Love to Hate je zadužena za zagrevanje publike.

3. Belgrade Riot Festival

Sirova pank energija se danas retko pronalazi, a sala Amerikana ove subote, 21. oktobra od 20:00 je pravo mesto za ljubitelje čistog zvuka jakog naboja. Bendovi koji će nastupiti su gosti iz Velike Britanije, The Last Resort, i domaći prestavnici ovog žanra: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta i Cepeni Ćunci. Engleski pankeri postoje od '80-tih godina, trenutno više rade u studiju na novom albumu nego što nastupaju, a ovaj festival je jedinstvena prilika da čujete čist pank koji ne pristaje na kompromise.


Anathema

Prvog dana iza vikenda, u ponedeljak 23. oktobra u 21:00, poznati sastav iz Engleske - Anathema prvi put nastupa u punom sastavu u Srbiji. Evropska turneja na koju se upisao i koncert u Beogradu promoviše album The Optimist, 11. po redu, na kome dominira ambijentalni i progresivni rok. Kroz bogatu karijeru koja je započeta 1990. godine, bend je menjao muzički pravac nekoliko puta, od andergraund death i doom metal žanrova do današnjeg opredeljenja, a višenagrađivani muzičari se definišu kao rok bez granica. Članovi benda, braća Daniel i Vincent Cavanagh, John Douglas (bubnjevi), Lee Douglas (vokal), Jamie Cavanagh (bas gitara) i Daniel Cardos (bubnjevi i klavijature) obećavaju pravi spektakl za beogradsku publiku koji će se dugo pamtiti.