Концерти у Београду овог викенда

Разноврсни музички жанрови уживо доводе познате домаће и светске извођаче на чувену бину Дома омладине Београда

Петак 20. окт 2017.

cover image

Први концерт који следи је наступ бенда Battleme, заказан за вечерас, 20. октобра у 21:00. Са стажом дугим седам година, тим који предводи Matt Drenik се налази на европској турнеји и промовише последњи албум Cult Psychotica. Психоделични рок са елементима блуза кроз 10 песама описује стање у Америци у првих пар месеци од последњих председничких избора. Еминетни магазини попут Rolling Stone и Esquire описују рад овог музичког састава као наследике популарног Pink Floyd-а и Smashing Pumpkins-а. Домаћа група Love to Hate је задужена за загревање публике.

3. Belgrade Riot Festival

Сирова панк енергија се данас ретко проналази, а сала Американа ове суботе, 21. октобра од 20:00 је право место за љубитеље чистог звука јаког набоја. Бендови који ће наступити су гости из Велике Британије, The Last Resort, и домаћи преставници овог жанра: Биртија, Drink Or Die, Жута минута и Цепени Ћунци. Енглески панкери постоје од '80-тих година, тренутно више раде у студију на новом албуму него што наступају, а овај фестивал је јединствена прилика да чујете чист панк који не пристаје на компромисе.


Anathema

Првог дана иза викенда, у понедељак 23. октобра у 21:00, познати састав из Енглеске - Anathema први пут наступа у пуном саставу у Србији. Европска турнеја на коју се уписао и концерт у Београду промовише албум The Optimist, 11. по реду, на коме доминира амбијентални и прогресивни рок. Кроз богату каријеру која је започета 1990. године, бенд је мењао музички правац неколико пута, од andergraund death и doom metal жанрова до данашњег опредељења, а вишенаграђивани музичари се дефинишу као рок без граница. Чланови бенда, браћа Daniel и Vincent Cavanagh, John Douglas (бубњеви), Lee Douglas (вокал), Jamie Cavanagh (бас гитара) и Daniel Cardos (бубњеви и клавијатуре) обећавају прави спектакл за београдску публику који ће се дуго памтити.


ПОВЕЗАНО