Zenker Brothers u klubu Barutana

Još jedan Blenderov hepening sa popularnim di-džejevima koji subotu noć u Beogradu pretvara u nezaboravan provod sa odličnom elektronskom muzikom

Subota 16. sep 2017.

cover image

Brejkdens braća iz Minhena, Zenker Brothers, nastupaju večeras, 16. septembra od 23:00 u klubu Barutana. Kada je za organizaciju žurke zadužen Blender, sasvim je jasno da će ovo biti još jedan muzički događaj koji će se dugo prepričavati. Autentičan zvuk i provod za pamćenje će upotpuniti nastup Miloša Pavlovića koji se potpisuje kao Regen. Ulaznice su dostupne putem Eventim i Gigstix prodajnih mreža po ceni od 690 dinara.


Marko i Dario Zenker su di-džejevi, producenti i osnivači etikete Ilian Tape. Dario Zenker je momak na koga su najveći muzički uticaj imali Wu Tang, Gangstarr i Michael Jackson. Veliko interesovanje za muziku pokazuje već u 12. godini kada počinje da ispituje tehno univerzum, a u 15. godini počinje da miksuje na gramofonskim misketama. Strast i želja za otkrivanjem muzike ga odvodi na goa trens žurke, a kada je u 16. godini došao u posed prvog tehno zapisa, počinje prava muzička avantura. Sa 18. godina, koliko je tada imao, potpuno je osvojio publiku na Ultraschall festivalu. Bez obzira da li pušta live set ili miksuje na autentičan način, ne skida osmeh sa lica i prati reakcije publike koja mu je najveća inspiracija. Prvu traku je objavio 2006. godine i od tada izdaje autorski rad i kvalitetne remikse za etikete Vakant, Frozen Border i Time to Express, a od 2007. godine i za etiketu Ilian Tape koju je stvorio sa bratom Markom 2007. godine. Aktivno treninra kung fu, a gurmansko kuvanje je za njega posebna ljubav.


Marko Zenker pravi muziku od 17. godine, inspirisanu Roots Reggae, dub i underground hip hop melodijama. Tokom 2008. godine je ušao u svet klabinga nastupajući širom Nemačke ali je značajniji uspeh ostvario sa bratom Dariom kada su krenuli u osvajanje sveta udruženim snagama. Naglašava da od njega uvek očekujemo neočekivano, uz veliku dozu kvaliteta koji garantuje vrhunski provod.


POVEZANO