Jesen u Beogradu 2017

Sjajna dešavanja, kvalitetna klupska sezona, brojni koncerti i još mnogo toga će obeležiti jesenju sezonu u glavnom gradu Srbije

Nedelja 24. sep 2017.

cover image

Za mnoge, posebno romantične duše, Beograd je najlepši tokom jesenjih dana. Opalo lišće u svim bojama, nepredvidiva kiša i gradska gužva na svakom koraku nesumnjivo ukazuju da je jesen stigla, i to u najlepšem izdanju. Dok najmlađi neumorno koriste poslednje sunčane dane za igranje na otvorenom, oni malo stariji su se vratili u školske klupe, vredne domaćice spremaju ajvar i bogatu zimnicu, metropola kao što je Beograd je spremno dočekala prve dane jeseni.


Postoji toliko mesta u Beogradu koja su kao izmišljena za jesenji period. Ne dozvolite da vas nekoliko kapi kiše zaključa u dnevnu sobu - veliki kišobran i obuća koja ne propušta vodu su dovoljni za srećan scenario. Kalemegdan je fascinantan tokom jeseni. Spektakularno šarenilo opalog lišća koje pucketa pod nogama kreira savršen zvuk i osećaj da nismo sigurni da li smo po prirodnoj inerciji zavoleli jesen ili je jesen odlučila da nas šarmira svojim neverovatnim čarima. Botanička bašta Jevremovac, takođe, ima posebnu draž u ovo doba godine.


Vodeći gradski klubovi otvaraju svoja vrata i garantuju vrhunski provod uz najpoznatija svetska imena elektronske muzike i najbolje što nudi domaći teren. Nova pozorišna i bioskopska sezona donosi kvalitetan program i sadržaj prilagođen svačijem ukusu. Muzeji, brojni festivali i galerije, čini se spremnije nego ikada, očekuju prve posetioce novih kulturno - umetničkih dešavanja. Sajam knjiga je događaj o kome će se dugo pričati, a tu su i brojne gastronomske smotre koje će predstaviti nove ukuse na domaćim prostorima. Sudeći po najavama, očekuje nas više nego zanimljiv period. 


Zvanično, jesen je nastupila u petak, 22. septembra i trajaće do 21. decembra, kada počinje zima. Dakle, jesen će trajati 91 dan. Iskoristite predstojeće dane i noći, kvalitetno isplanirajte svaki slobodan trenutak i prepustite se svemu što jesenja idila donosi.