Vreme je za Beogradski manifest

Tri dana zabave za celu porodicu na Kalemegdanu potpuno besplatno

Petak 19. maj 2023.

cover image

Festival nad festivalima - Beogradski manifest se održava od 19. do 21. maja na omiljenoj lokaciji u gradu. Kalemegdan, najveći park u Beogradu u petak, 19. maja od 15:00 postaje deo grada koji svi moraju da posete. U subotu i nedelju od 11:00 do 21:00 porodični festival će u maksimalnom raspoloženju predstaviti bogati program. Sada se zna, prognoza za vikend u Beogradu - nikada bolja!

Tri dana za više od 30 opština iz cele Srbije. Jedan od glavnih motiva ovog događaja je upoznavanje lepota, kulture i istorije cele zemlje. Kao i svake godine, predstaviće se i gosti iz regiona. Posetioci mogu da očekuju upoznavanje sa svakom opštinom vredno pamćenja jer će uz važne informacije biti servirana hrana i piće iz svake opštine. Centralna bina je rezervisana kulturno-umetnički program iz svih krajeva Srbije.

Deveti po redu festival manifestacija, destinacija i degustacija se sastoji od šest celina. Zona za decu "Mašta može svašta" donosi pregršt interaktivnog sadržaja i mnogo zabave. Pozorišne trupe Meri Popins i Hajde obraduj dan će izvesti predstave Krcko Oraščić, Šumska bajka i druge. Dečji hor Vrapčići će pevati omiljene pesme najmlađe publike. Klovnovi, žongleri, štulaši i kostimirani junaci će učiniti sve što je u njihovoj moći da svaki mladi gost ne skine osmeh sa lica. Mađioničarski šou Nikola Stanimirović, plesne tačke Beogradskog igračkog centra, gimnastičarske akrobacije su mali deo najvažnijeg programa - programa za decu.

Udruženje Autizam Srbija će zajedno sa decom, povezanim sa udruženjem, izložiti njihove radove. Cilj je jednostavan i veoma važan - podizanje svesti lokalne zajednice i svakog pojedinca o osobama sa autizmom.

Budući manekeni i fotomodeli će imati prilike da provere svoj talenat i oprobaju se u ulozi modela. Next Generation Agency će postaviti otvoreni studio za decu i tinejdžere i svakom prijavljenom učesniku sledi poklon profesionalna fotografija.

Manifest Bazar je festivalska celina koja će predstaviti brojne izlagače različitih rukotvorina. Mala umetnička dela vrednih ruku domaćica iz Srbije, domaći, ručno pravljeni proizvodi, degustacije najboljih specijaliteta i još mnogo toga će biti predstavljeno u ovoj zoni.

Relax zona je rezervisana za opuštanje iz muziku, ukusne burgere, domaće kobasice, deserte i grandioznu ponudu pića.

Samo u nedelju, 21. maja se održava i revija oldtajmera. Oko 30 automobila će biti postavljeno tačno tako da napravite najlepše fotografije za uspomenu na veličanstvenu manifestaciju.

Ovo je jedan od retkih festivala koji zaista brine o zaštiti životne sredine. Apsolutno društveno odgovorni, sada već tradicionalno, posetiocima će ponuditi isključivo Ball Aluminium Cup - čaše napravljene od čistog aluminijuma. Takve čaše mogu da se recikliraju u potpunosti neograničen broj puta. Inicijativa koja čuva planetu je nastala u saradnji sa kompanijom Ball Packaging i projektom "Svaka limenka se računa". Na čitavoj teritoriji festivala će biti raspoređene kutije za odlaganje ambalaže kao i promoteri sa rančevima za odlaganje upotrebljenih limenki.

Ministarstvo turizma i omladine, Turistička organizacija Srbije, JP Beogradska tvrđava i Gradska opština Stari grad su velika podrška velikom festivalu od nemerljivog značaja za dobar imidž zemlje.

Kalemegdan park, od fontane Ribar preko šetališta sa kojih se pruža najlepši pogled na Beograd je tačna lokacija održavanja provoda pod imenom Beogradski manifest 2023. Porodično, prijateljski, poslovno, sa kućnim ljubimcem ili potpuno singl, dođite kako god poželite samo se obavezno pojavite. Sledeći Manifest je tek naredne godine.