Време је за Београдски манифест

Три дана забаве за целу породицу на Калемегдану потпуно бесплатно

Петак 19. мај 2023.

cover image

Фестивал над фестивалима - Београдски манифест се одржава од 19. до 21. маја на омиљеној локацији у граду. Калемегдан, највећи парк у Београду у петак, 19. маја од 15:00 постаје део града који сви морају да посете. У суботу и недељу од 11:00 до 21:00 породични фестивал ће у максималном расположењу представити богати програм. Сада се зна, прогноза за викенд у Београду - никада боља!

Три дана за више од 30 општина из целе Србије. Један од главних мотива овог догађаја је упознавање лепота, културе и историје целе земље. Као и сваке године, представиће се и гости из региона. Посетиоци могу да очекују упознавање са сваком општином вредно памћења јер ће уз важне информације бити сервирана храна и пиће из сваке општине. Централна бина је резервисана културно-уметнички програм из свих крајева Србије.

Девети по реду фестивал манифестација, дестинација и дегустација се састоји од шест целина. Зона за децу "Машта може свашта" доноси прегршт интерактивног садржаја и много забаве. Позоришне трупе Мери Попинс и Хајде обрадуј дан ће извести представе Крцко Орашчић, Шумска бајка и друге. Дечји хор Врапчићи ће певати омиљене песме најмлађе публике. Кловнови, жонглери, штулаши и костимирани јунаци ће учинити све што је у њиховој моћи да сваки млади гост не скине осмех са лица. Мађионичарски шоу Никола Станимировић, плесне тачке Београдског играчког центра, гимнастичарске акробације су мали део најважнијег програма - програма за децу.

Удружење Аутизам Србија ће заједно са децом, повезаним са удружењем, изложити њихове радове. Циљ је једноставан и веома важан - подизање свести локалне заједнице и сваког појединца о особама са аутизмом.

Будући манекени и фотомодели ће имати прилике да провере свој таленат и опробају се у улози модела. Next Generation Agency ће поставити отворени студио за децу и тинејџере и сваком пријављеном учеснику следи поклон професионална фотографија.

Манифест Базар је фестивалска целина која ће представити бројне излагаче различитих рукотворина. Мала уметничка дела вредних руку домаћица из Србије, домаћи, ручно прављени производи, дегустације најбољих специјалитета и још много тога ће бити представљено у овој зони.

Relax зона је резервисана за опуштање из музику, укусне бургере, домаће кобасице, десерте и грандиозну понуду пића.

Само у недељу, 21. маја се одржава и ревија олдтајмера. Око 30 аутомобила ће бити постављено тачно тако да направите најлепше фотографије за успомену на величанствену манифестацију.

Ово је један од ретких фестивала који заиста брине о заштити животне средине. Апсолутно друштвено одговорни, сада већ традиционално, посетиоцима ће понудити искључиво Ball Aluminium Cup - чаше направљене од чистог алуминијума. Такве чаше могу да се рециклирају у потпуности неограничен број пута. Иницијатива која чува планету је настала у сарадњи са компанијом Ball Packaging и пројектом "Свака лименка се рачуна". На читавој територији фестивала ће бити распоређене кутије за одлагање амбалаже као и промотери са ранчевима за одлагање употребљених лименки.

Министарство туризма и омладине, Туристичка организација Србије, ЈП Београдска тврђава и Градска општина Стари град су велика подршка великом фестивалу од немерљивог значаја за добар имиџ земље.

Калемегдан парк, од фонтане Рибар преко шеталишта са којих се пружа најлепши поглед на Београд је тачна локација одржавања провода под именом Београдски манифест 2023. Породично, пријатељски, пословно, са кућним љубимцем или потпуно сингл, дођите како год пожелите само се обавезно појавите. Следећи Манифест је тек наредне године.