Šta raditi do kraja februara u gradu

Čini se da je januar trajao nikada duže. Zna se da se uselio najkraći mesec. Potpuno nepoznato ko će ga kako potrošiti. Apsolutno sigurno, u glavnom gradu će biti uzbudljivo

Četvrtak 08. feb 2024.

cover image

Februar u Beogradu 2024. Drugi mesec. Prvi put ovakav. Gradska atmosfera sigurno dovoljno intrigantna da se ne ulazi u kuću. Slaviće se Sveti Trifun. Neko će 14. februar obeležiti kao Dan zaljubljenih. Neki će proslavljati sve. Bar toliko njih neće apsolutno ništa. Dok kupujete vino, izvadite barem onu poslednju bocu iz korpe. Kada u istovetnoj ponudi plišanih meda i retko upotrebljivih sitnica u crvenoj boji birate baš ono što se razlikuje, razmislite jedno: kome je zaista potreban znak pažnje od vas? Evo ga odgovor.

Najbolji poklon za svaku priliku

Najvažniji članovi svakog društva ne mogu sebi da kupe šta im je potrebno. Oni su još uvek mali. Nažalost, neki roditelji nemaju ni za osnovne potrebe. Srećom, postoje dobri ljudi koji su 2022. godine doneli važnu odluku.

Svesni da ne postoji način da se ugroženima pomogne kroz insitucije, stvorila se ideja da se otvori prva narodna kuhinjica za bebe. Možete da donirate novac uplatom na račun ili da kupite nešto ili sve sa uvek aktuelnog spiska. Kako god da pomognete, učinili ste važno i veliko delo.

Zabava koju Beograd nudi sada

Odlazak u escape room je uvek dobra ideja. Međutim, ovo nije sasvim uobičajen predlog za druženje na drugom spratu tržnog centra Rajićeva. Ovo je poziv za posetu prvom cybersecurity escape room-u u Srbiji. A1 i partneri su kreirali izuzetno zanimljiv program kroz koji ćete dobiti mnogo zabave i preko potrebnog znanja o boravku na internetu.

"Izgubljeni Identitet" je forma u kojoj se prepliću važne informacije, kreativni zadaci, mozgalice, slagalice i pregršt izazova sa ciljem da se pomogne glavnom junaku Petru Petroviću kome su hakeri ukrali identitet.

Informacija koja će vas posebno oduševiti: ovo je potpuno besplatan escape room. Jedino je potrebno da se prijavite putem linkalinka i dođete u izabranom terminu. Za učešće je neophodno da bude od 2 do 5 igrača, brzo razmislite ko je iz društva idealan kandidat, uklopite kalendare, izdvojite 50 minuta koliko traje igra i krenite u neverovatnu avanturu. Odlično provedeno vreme zagarantovano.

Neradni dani za Sretenje 2024

Od 2006. godine, Dan državnosti Republike Srbije se obeležava 15. i 16. februara. Petnaesti februar je datum kada vernici proslavljaju Sretenje. Istorijski jako važan datum jer je 1804. podignut Prvi srpski ustanak, a istog datuma 1835. je donet Sretenjski ustav odnosno priv demokratski ustav Srbije.

Baš tada su sve oči uprte u medveda Mišu sa trajnom adresom stanovanja Zoološki vrt i iščekuje se njegova procena vremenske prognoze. Ukoliko ugleda svoju senku vratiće se u pećinu, a mi ćemo nositi zimsku garderobu najmanje 6 nedelja. U slučaju da se Miša lepo prošeta i ne vidi svoju senku, spremajte se za dolazak proleća. Odmor samo što nije počeo, zasluženo uživajte gde god da se nalazite i šta god da (ne)radite.

Romantična večera za 14. februar

Ljubitelji modernih običaja sa velikim nestpljenjem očekuju besprekoran provod za Dan zaljubljenih. Trendovi kažu da ovo nije praznik isključivo za zaljubljene parove. Najbolje drugarice su savršene za proverno sjajnu zabavu. Izbor glavnih uloga je na vama, a režiju potpisuju romantični restorani Beograd.

Magija od prvog trenutka će ispisati datum 14.2. posebnim uspomenama. Poseban, romantični meni i veliki izbor vina u besprekornom ambijentu se uveliko pripremaju. Ne čekajte poslednji trenutak, odmah počnite sa čitanjem i pronađite najbolji restoran za sebe koji Beograd nudi za ovaj povod.