Шта радити до краја фебруара у граду

Чини се да је јануар трајао никада дуже. Зна се да се уселио најкраћи месец. Потпуно непознато ко ће га како потрошити. Апсолутно сигурно, у главном граду ће бити узбудљиво

Четвртак 08. феб 2024.

cover image

Фебруар у Београду 2024. Други месец. Први пут овакав. Градска атмосфера сигурно довољно интригантна да се не улази у кућу. Славиће се Свети Трифун. Неко ће 14. фебруар обележити као Дан заљубљених. Неки ће прослављати све. Бар толико њих неће апсолутно ништа. Док купујете вино, извадите барем ону последњу боцу из корпе. Када у истоветној понуди плишаних меда и ретко употребљивих ситница у црвеној боји бирате баш оно што се разликује, размислите једно: коме је заиста потребан знак пажње од вас? Ево га одговор.

Најбољи поклон за сваку прилику

Најважнији чланови сваког друштва не могу себи да купе шта им је потребно. Они су још увек мали. Нажалост, неки родитељи немају ни за основне потребе. Срећом, постоје добри људи који су 2022. године донели важну одлуку.

Свесни да не постоји начин да се угроженима помогне кроз инситуције, створила се идеја да се отвори прва народна кухињица за бебе. Можете да донирате новац уплатом на рачун или да купите нешто или све са увек актуелног списка. Како год да помогнете, учинили сте важно и велико дело.

Забава коју Београд нуди сада

Одлазак у escape room је увек добра идеја. Међутим, ово није сасвим уобичајен предлог за дружење на другом спрату тржног центра Рајићева. Ово је позив за посету првом cybersecurity escape room-у у Србији. А1 и партнери су креирали изузетно занимљив програм кроз који ћете добити много забаве и преко потребног знања о боравку на интернету.

"Изгубљени Идентитет" је форма у којој се преплићу важне информације, креативни задаци, мозгалице, слагалице и прегршт изазова са циљем да се помогне главном јунаку Петру Петровићу коме су хакери украли идентитет.

Информација која ће вас посебно одушевити: ово је потпуно бесплатан escape room. Једино је потребно да се пријавите путем линкалинка и дођете у изабраном термину. За учешће је неопходно да буде од 2 до 5 играча, брзо размислите ко је из друштва идеалан кандидат, уклопите календаре, издвојите 50 минута колико траје игра и крените у невероватну авантуру. Одлично проведено време загарантовано.

Нерадни дани за Сретење 2024

Од 2006. године, Дан државности Републике Србије се обележава 15. и 16. фебруара. Петнаести фебруар је датум када верници прослављају Сретење. Историјски јако важан датум јер је 1804. подигнут Први српски устанак, а истог датума 1835. је донет Сретењски устав односно прив демократски устав Србије.

Баш тада су све очи упрте у медведа Мишу са трајном адресом становања Зоолошки врт и ишчекује се његова процена временске прогнозе. Уколико угледа своју сенку вратиће се у пећину, а ми ћемо носити зимску гардеробу најмање 6 недеља. У случају да се Миша лепо прошета и не види своју сенку, спремајте се за долазак пролећа. Одмор само што није почео, заслужено уживајте где год да се налазите и шта год да (не)радите.

Романтична вечера за 14. фебруар

Љубитељи модерних обичаја са великим нестпљењем очекују беспрекоран провод за Дан заљубљених. Трендови кажу да ово није празник искључиво за заљубљене парове. Најбоље другарице су савршене за проверно сјајну забаву. Избор главних улога је на вама, а режију потписују романтични ресторани Београд.

Магија од првог тренутка ће исписати датум 14.2. посебним успоменама. Посебан, романтични мени и велики избор вина у беспрекорном амбијенту се увелико припремају. Не чекајте последњи тренутак, одмах почните са читањем и пронађите најбољи ресторан за себе који Београд нуди за овај повод.