Прва народна кухињица за бебе у Србији

Бебе и деца, најважнији чланови друштва заслужују највише. Нажалост, немају сви за основне потребе. Срећом, постојимо сви ми који једним потезом можемо да променимо тренутно стање

Уторак 06. феб 2024.

cover image

Удружење Анђели севера из Бачке Тополе, предвођени дамом великог срца, Дејаном Драшкић, је отворило прву народну кухињу за бебе у Србији. Социјално угрожене породице које немају средства за основне потребе за бебе су корисници хуманитарне помоћи. Чак 200 корисника без средстава, често бебе са сметњама у развоју, бебе са инвалидитетом и бебе из социјално угрожених породица опстају захваљујући овом удружењу. Бебе и деца која не могу да једу чврсту храну имају оброке, пелене и друге основне намирнице и козметичке производе тако што добри људи помажу.

Сигурно сте и ви човек великог срца и уколико немате информације, уплату за прикупљање помоћи можете извршити на рачун удружења 160-6000000803996-63 и директно помоћи бебама и деци. Све информације можете добити директно од удружења позивом броја +381 62 8576582.

Уз удружења Анђели севераАнђели севера апелују да су сваког дана потребне донације у виду наредних производа: адаптирано млеко (дохрана) бр. 1,2 или 3, пелене (величина 2,3,4,5 и 5+), дуготрајно млеко, кашице или воћни сокови за бебе, инстант пахуљице за децу, млевени кекс, гриз и пиринач, хигијенски производи за бебе, влажне марамице и креме.


Током 2023. године удружење је поделило 90.000 оброка бебама и деци са инвалидитетом. Анђели севера су настали у септембру 2020. године, а народна кухињица за бебе 2022. године са циљем да ни једна једина беба не буде гладна.

Сада када знате како заиста можете да обрадујете и усрећите, не губите време већ постаните херој барем једној беби и детету. Унапред хвала.