Prva narodna kuhinjica za bebe u Srbiji

Bebe i deca, najvažniji članovi društva zaslužuju najviše. Nažalost, nemaju svi za osnovne potrebe. Srećom, postojimo svi mi koji jednim potezom možemo da promenimo trenutno stanje

Utorak 06. feb 2024.

cover image

Udruženje Anđeli severa iz Bačke Topole, predvođeni damom velikog srca, Dejanom Draškić, je otvorilo prvu narodnu kuhinju za bebe u Srbiji. Socijalno ugrožene porodice koje nemaju sredstva za osnovne potrebe za bebe su korisnici humanitarne pomoći. Čak 200 korisnika bez sredstava, često bebe sa smetnjama u razvoju, bebe sa invaliditetom i bebe iz socijalno ugroženih porodica opstaju zahvaljujući ovom udruženju. Bebe i deca koja ne mogu da jedu čvrstu hranu imaju obroke, pelene i druge osnovne namirnice i kozmetičke proizvode tako što dobri ljudi pomažu.

Sigurno ste i vi čovek velikog srca i ukoliko nemate informacije, uplatu za prikupljanje pomoći možete izvršiti na račun udruženja 160-6000000803996-63 i direktno pomoći bebama i deci. Sve informacije možete dobiti direktno od udruženja pozivom broja +381 62 8576582.

Uz udruženja Anđeli severaAnđeli severa apeluju da su svakog dana potrebne donacije u vidu narednih proizvoda: adaptirano mleko (dohrana) br. 1,2 ili 3, pelene (veličina 2,3,4,5 i 5+), dugotrajno mleko, kašice ili voćni sokovi za bebe, instant pahuljice za decu, mleveni keks, griz i pirinač, higijenski proizvodi za bebe, vlažne maramice i kreme.


Tokom 2023. godine udruženje je podelilo 90.000 obroka bebama i deci sa invaliditetom. Anđeli severa su nastali u septembru 2020. godine, a narodna kuhinjica za bebe 2022. godine sa ciljem da ni jedna jedina beba ne bude gladna.

Sada kada znate kako zaista možete da obradujete i usrećite, ne gubite vreme već postanite heroj barem jednoj bebi i detetu. Unapred hvala.