April u Beogradu 2023

Ostaje nada da je najavljeni sneg ništa osim prvoaprilske šale. Sva ostala iznenađenja su više nego odlična

Ponedeljak 03. apr 2023.

cover image

Čarolija zvana April u Beogradu svake godine okupi hiljade ljudi iz celog sveta da dožive lepotu buđenja proleća baš na ovim koordinatama. Sasvim logično jer baš u ovo doba sve postaje lepše. I okruženje i ljudi. Malo više osmeha na licima poznanika, znanih i slučajnih i eto energije koja pokreće sve(t).

Da ni jedan jedini dan ne bude dosadan, tu je detaljan plan i program za sva dešavanja. Muzika u centru pažnje, i u centru i šire, učiniće da đuskate non-stop. Internacionalni spektakl je zakazan za 21. april od 21:00 u Štark Areni. Eros Ramacoti u okviru svetske turneje "Battito Infinito" dolazi da peva dobro poznate hitove. Decenijama stare pesme, a živeće večno. Dame i gospodo, spremajte se za Italijanskog šmekera.

Faza izlazaka bez, a veliko da za šetnju i razgledanje grada, silazak do reke je jedini izbor. Između Brankovog mosta i Savskog pristaništa je usidren jedini preostali brod - rečni monitor "Sava" iz Prvog svetskog rata. Eksponat Vojnog muzeja i kulturno dobro Srbije je od prvog aprila otvoren za posetioce. Jedan od ukupno deset u svetu, nekada je nosio ime Bodrog. Danas je Sava ali je odavno poznat kao učesnik u Prvom svetskom ratu sa koga je izvršen prvi artiljerijski udar. Sređen i dostupan za razgledanje sve do jeseni. Kada vremenske prilike ne priliče proleću i letu, izložba i poseta brodu se zatvara.

U aprilu se proslavlja Uskrs. Ove godine 16. aprila. Domaćice "muči" dilema šta se sprema za Uskrs. Pokloni za decu, porodicu i prijatelje je sledeća tema. Tamo gde ima ljubavi i zdravlja, ima svega. Samo opušteno. Vreme je da se magija praznika useli u svačiji dom.

Ništa ne podgreva atmosferu kao muzika. Početak i kraj svake priče - dobra pesma. Uplovite u novu aprilsku avanturu uz stari hit, stvoren za ovo doba. Jer, april u Beogradu je.