Април у Београду 2023

Остаје нада да је најављени снег ништа осим првоаприлске шале. Сва остала изненађења су више него одлична

Понедељак 03. апр 2023.

cover image

Чаролија звана Април у Београду сваке године окупи хиљаде људи из целог света да доживе лепоту буђења пролећа баш на овим координатама. Сасвим логично јер баш у ово доба све постаје лепше. И окружење и људи. Мало више осмеха на лицима познаника, знаних и случајних и ето енергије која покреће све(т).

Да ни један једини дан не буде досадан, ту је детаљан план и програм за сва дешавања. Музика у центру пажње, и у центру и шире, учиниће да ђускате нон-стоп. Интернационални спектакл је заказан за 21. април од 21:00 у Штарк Арени. Ерос Рамацоти у оквиру светске турнеје "Battito Infinito" долази да пева добро познате хитове. Деценијама старе песме, а живеће вечно. Даме и господо, спремајте се за Италијанског шмекера.

Фаза излазака без, а велико да за шетњу и разгледање града, силазак до реке је једини избор. Између Бранковог моста и Савског пристаништа је усидрен једини преостали брод - речни монитор "Сава" из Првог светског рата. Експонат Војног музеја и културно добро Србије је од првог априла отворен за посетиоце. Један од укупно десет у свету, некада је носио име Бодрог. Данас је Сава али је одавно познат као учесник у Првом светском рату са кога је извршен први артиљеријски удар. Сређен и доступан за разгледање све до јесени. Када временске прилике не приличе пролећу и лету, изложба и посета броду се затвара.

У априлу се прославља Ускрс. Ове године 16. априла. Домаћице "мучи" дилема шта се спрема за Ускрс. Поклони за децу, породицу и пријатеље је следећа тема. Тамо где има љубави и здравља, има свега. Само опуштено. Време је да се магија празника усели у свачији дом.

Ништа не подгрева атмосферу као музика. Почетак и крај сваке приче - добра песма. Упловите у нову априлску авантуру уз стари хит, створен за ово доба. Јер, април у Београду је.