Noć muzike na stadionu Tašmajdan

U stilu svetskih metropopola kao što su Njujork, London i Beč, Simfonijski orkestar i Hor Radio-televizije Srbije sa gostima organizuju besplatan koncert klasične muzike 1. septembra na Tašu

Sreda 30. avg 2017.

cover image

Kulturna manifestacija Noć muzike se održava 1. septembra na stadionu Tašmajdan, kada će simfonijski orkestar i Hor Radio-televizije Srbije kojima će dirigovati maestro Bojan Suđić i specijalni gost, hor Kolibri, besplatno nastupiti za sve Beograđane i njihove goste.


Noć muzike manifestacija se prvi put održala prošle godine, a nakon sjajnog uspeha i velike posećenosti, ima tendenciju da postane tradicionalan muzički događaj koja će Beograd vratiti na mesto lidera kulture čitave Jugoistočne Evrope. Prema proceni, iza kapija Tašmajdana je prošle godine ostalo više od 4.000 ljudi te organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu na vreme i zauzmu svoje mesto.


Monika Lašanc, predvodnica muzičke produkcije Radio-televizije Srbije je najavila da će orkestar i hor, zajedno sa gostima, koncertom povesti publiku na put oko sveta. Kan kan, sirtaki, marijači, italijanski melos i neizostavni srpski zvuk će dominirati na repertoaru koji će celu Evropu, Ameriku i druge kontinente predstaviti kroz melodije klasične muzike. Očekuje se da će broj od 15.000 posetilaca, koliko je bilo prošle godine na istom mestu kada je nastupala Dečja filharmonija, ove godine biti premašen, a organizatori i pokrovitelj manifestacije, kompanija Plazma, obećavaju spektakularan koncert i noć za pamćenje.