Ноћ музике на стадиону Ташмајдан

У стилу светских метропопола као што су Њујорк, Лондон и Беч, Симфонијски оркестар и Хор Радио-телевизије Србије са гостима организују бесплатан концерт класичне музике 1. септембра на Ташу

Среда 30. авг 2017.

cover image

Културна манифестација Ноћ музике се одржава 1. септембра на стадиону Ташмајдан, када ће симфонијски оркестар и Хор Радио-телевизије Србије којима ће дириговати маестро Бојан Суђић и специјални гост, хор Колибри, бесплатно наступити за све Београђане и њихове госте.


Ноћ музике манифестација се први пут одржала прошле године, а након сјајног успеха и велике посећености, има тенденцију да постане традиционалан музички догађај која ће Београд вратити на место лидера културе читаве Југоисточне Европе. Према процени, иза капија Ташмајдана је прошле године остало више од 4.000 људи те организатори позивају све заинтересоване да дођу на време и заузму своје место.


Моника Лашанц, предводница музичке продукције Радио-телевизије Србије је најавила да ће оркестар и хор, заједно са гостима, концертом повести публику на пут око света. Кан кан, сиртаки, маријачи, италијански мелос и неизоставни српски звук ће доминирати на репертоару који ће целу Европу, Америку и друге континенте представити кроз мелодије класичне музике. Очекује се да ће број од 15.000 посетилаца, колико је било прошле године на истом месту када је наступала Дечја филхармонија, ове године бити премашен, а организатори и покровитељ манифестације, компанија Плазма, обећавају спектакуларан концерт и ноћ за памћење.