Фебруар у Београду 2019

Градска авантура у новом издању је више него добра, непоновљиво забавна и веома квалитетна

Петак 01. феб 2019.

cover image

Хајде да се пребројимо. Колико је нас којима никада не могу да досаде дешавања у граду? Сигурно много више него што било ко претпоставља. Не чекајте друштво да би изашли из куће. Уз овакав програм, сами себи сте довољни.

Нови месец у календару броји само 28 дана. И баш сваког дана ће се дешавати нешто добро, занимљиво и одлично. Коларац готово на дневном нивоу мења програм. Места са гала бином и великим капацитетом су овог месеца посебно актуелна јер ће уживо наступати неки од најпознатијих домаћих музичара и одабрани гости из целог света.

Ускоро стиже још један Свети Трифун. Истог дана је и Дан заљубљених. Неко ће се радовати вину, а неко ће куповати плишана срца и медведе. Шта год да славите, уживајте 14. фебруара као никада пре. Одмах следи Дан државности Републике Србије. Обележава се 15. и 16. фебуара и то нерадно. Мало добре организације и ето свима три везана нерадна дана. Предах у правом тренутку мудро искористите јер следеће празновање долази тек 21. априла, за Ускрс.

Међу бројним фебруарским дешавањима, издвајамо два изразито популарна. Нису слична ни по садржају ни по локацији. А једнако су актрактивна. Прво је за љубитеље путовања. Друго за заљубљенике у седму уметност.


Од 21. до 24. фебруара на Београдском сајму се одржава 41. Међународни сајам туризма. Апослутно највећи догађај у области туризма у овом делу Европе ће окупити 1.200 излагача из земље и иностранства. Традиционално велики попусти за куповину туристичких аранжмана, оригиналне презентације локалног и глобалног туристичког потенцијала плус 15. Сајам угоститељске опреме "Horeca" и 10. Сајам вина "Beowine". Бришите прашину са кофера. Паковање само што није почело.

Филмски спектакл, култни ФЕСТ се организује по 47. пут и то од 22. фебруара до 3. марта. Интернационални филмски фестивал је до сада угостио више од четири милиона гледалаца, а емитовано је око 4.000 филмова. Овогодишња смотра носи назив "Без заштите" и биће посвећена недавно преминулом режисеру и сценаристи, Душану Макавејеву. ФЕСТ 2019 ће обележити чак 500 видео пројекција међу којима ће бити 125 премијера. Фестивал ће бити реализован у читавом граду али ће највећи део програма бити приказан у Сава центру и Комбанк дворани.

Фебруар је и ученицима основних и средњих школа идеалан. Поново ће бити на распусту. За све њих, Београд је припремио бескрајне могућности за разоноду и усавршавање. У календару дешавања пронађите најбољу опцију за њих али и за себе.