Februar u Beogradu 2019

Gradska avantura u novom izdanju je više nego dobra, neponovljivo zabavna i veoma kvalitetna

Petak 01. feb 2019.

cover image

Hajde da se prebrojimo. Koliko je nas kojima nikada ne mogu da dosade dešavanja u gradu? Sigurno mnogo više nego što bilo ko pretpostavlja. Ne čekajte društvo da bi izašli iz kuće. Uz ovakav program, sami sebi ste dovoljni.

Novi mesec u kalendaru broji samo 28 dana. I baš svakog dana će se dešavati nešto dobro, zanimljivo i odlično. Kolarac gotovo na dnevnom nivou menja program. Mesta sa gala binom i velikim kapacitetom su ovog meseca posebno aktuelna jer će uživo nastupati neki od najpoznatijih domaćih muzičara i odabrani gosti iz celog sveta.

Uskoro stiže još jedan Sveti Trifun. Istog dana je i Dan zaljubljenih. Neko će se radovati vinu, a neko će kupovati plišana srca i medvede. Šta god da slavite, uživajte 14. februara kao nikada pre. Odmah sledi Dan državnosti Republike Srbije. Obeležava se 15. i 16. febuara i to neradno. Malo dobre organizacije i eto svima tri vezana neradna dana. Predah u pravom trenutku mudro iskoristite jer sledeće praznovanje dolazi tek 21. aprila, za Uskrs.

Među brojnim februarskim dešavanjima, izdvajamo dva izrazito popularna. Nisu slična ni po sadržaju ni po lokaciji. A jednako su aktraktivna. Prvo je za ljubitelje putovanja. Drugo za zaljubljenike u sedmu umetnost.


Od 21. do 24. februara na Beogradskom sajmu se održava 41. Međunarodni sajam turizma. Aposlutno najveći događaj u oblasti turizma u ovom delu Evrope će okupiti 1.200 izlagača iz zemlje i inostranstva. Tradicionalno veliki popusti za kupovinu turističkih aranžmana, originalne prezentacije lokalnog i globalnog turističkog potencijala plus 15. Sajam ugostiteljske opreme "Horeca" i 10. Sajam vina "Beowine". Brišite prašinu sa kofera. Pakovanje samo što nije počelo.

Filmski spektakl, kultni FEST se organizuje po 47. put i to od 22. februara do 3. marta. Internacionalni filmski festival je do sada ugostio više od četiri miliona gledalaca, a emitovano je oko 4.000 filmova. Ovogodišnja smotra nosi naziv "Bez zaštite" i biće posvećena nedavno preminulom režiseru i scenaristi, Dušanu Makavejevu. FEST 2019 će obeležiti čak 500 video projekcija među kojima će biti 125 premijera. Festival će biti realizovan u čitavom gradu ali će najveći deo programa biti prikazan u Sava centru i Kombank dvorani.

Februar je i učenicima osnovnih i srednjih škola idealan. Ponovo će biti na raspustu. Za sve njih, Beograd je pripremio beskrajne mogućnosti za razonodu i usavršavanje. U kalendaru dešavanja pronađite najbolju opciju za njih ali i za sebe.