Slatko da slađe ne može biti

Veoma slatka priča

Petak 01. jun 2018.

cover image

Slatki barovi, moderne poslastičarnice, carstva slatkiša. Svaki od pokušaja definisanja totalno posebnih mesta u Beogradu pada u vodu. Odnosno u šećer. Naučne studije su pokazale i dokazale koliki je uticaj omiljenog slatkog ukusa na organizam. Sve znamo i obećavamo da nećemo preterati.

Najiskrenije, nema tog karaktera koji može da odoli toliko slatkoj ponudi. Na ovim mestima nisu potrebne rezervacije niti elegantna garderoba. Ne morate ni da planirate posetu mesecima unapred. Oni su uvek vredni i spremni za novo druženje. Jedino je bitno da ponesete sa sobom manjak šećera u krvi i ljubav prema desertima. Počinjemo.


Mesto gde krofne žive srećan život je Slatkoteka. Podjednaka pažnja se poklanja bakinim, jednostavnim krofnama posutim šećerom i potpuno neverovatnim inovacijama. Možete da birate kombinaciju dodataka, da jedete krofnu sa zlatom, da utonete u čokoladnu fantaziju. Samo nemojte da kažete da ne volite krofne. Ukoliko ste opet preterali sa porcijom šećera, pravac u Muzej Vuka i Dositeja. Nije daleko, a pametna šetnja će istopiti kalorije.

Šetnja uz reke je atraktivna u svako doba godine. Zemunski kej je popularna zona provoda i odmora kako za Beograđane, tako i za goste grada. Veoma blizu keja se nalazi jedno mesto koje kao da je izašlo iz bajkovitih crtanih filmova, a zove se Candy Square. Enterijer u kome bi se Pepeljuga ili Lepotica (bez Zveri) osećale kao kod kuće postaje manje važan kada se servira slatka čarolija. Bez brige poručite šta želite ali morate da probate belgijske vafle.


Stari dobri Vračar nije bez razloga mnogima omiljen deo grada. Hram Svetog Save, elitni restorani, čuvena Kalenić pijaca i još mnogo toga se nalazi na ovoj opštini. Svoje mesto na mapi šta jesti slatko na Vračaru apsolutno zaslužuje Dolce by Tintolino. Koliko god da imate godina, ovo je mesto za vas. Torte koje su toliko lepe da vam je žao da ih jedete, a slatki mali kolači zbog kojih se smejete čim ih ugledate će učiniti da uvek pronađete parking mesto u gradskoj gužvi i uživate u magiji slatkih zalogaja.