Слатко да слађе не може бити

Веома слатка прича

Петак 01. јун 2018.

cover image

Слатки барови, модерне посластичарнице, царства слаткиша. Сваки од покушаја дефинисања тотално посебних места у Београду пада у воду. Односно у шећер. Научне студије су показале и доказале колики је утицај омиљеног слатког укуса на организам. Све знамо и обећавамо да нећемо претерати.

Најискреније, нема тог карактера који може да одоли толико слаткој понуди. На овим местима нису потребне резервације нити елегантна гардероба. Не морате ни да планирате посету месецима унапред. Они су увек вредни и спремни за ново дружење. Једино је битно да понесете са собом мањак шећера у крви и љубав према десертима. Почињемо.


Место где крофне живе срећан живот је Слаткотека. Подједнака пажња се поклања бакиним, једноставним крофнама посутим шећером и потпуно невероватним иновацијама. Можете да бирате комбинацију додатака, да једете крофну са златом, да утонете у чоколадну фантазију. Само немојте да кажете да не волите крофне. Уколико сте опет претерали са порцијом шећера, правац у Музеј Вука и Доситеја. Није далеко, а паметна шетња ће истопити калорије.

Шетња уз реке је атрактивна у свако доба године. Земунски кеј је популарна зона провода и одмора како за Београђане, тако и за госте града. Веома близу кеја се налази једно место које као да је изашло из бајковитих цртаних филмова, а зове се Candy Square. Ентеријер у коме би се Пепељуга или Лепотица (без Звери) осећале као код куће постаје мање важан када се сервира слатка чаролија. Без бриге поручите шта желите али морате да пробате белгијске вафле.


Стари добри Врачар није без разлога многима омиљен део града. Храм Светог Саве, елитни ресторани, чувена Каленић пијаца и још много тога се налази на овој општини. Своје место на мапи шта јести слатко на Врачару апсолутно заслужује Dolce by Tintolino. Колико год да имате година, ово је место за вас. Торте које су толико лепе да вам је жао да их једете, а слатки мали колачи због којих се смејете чим их угледате ће учинити да увек пронађете паркинг место у градској гужви и уживате у магији слатких залогаја.