Godišnja top lista pesama

Retrospektiva ritma 2018

Nedelja 30. dec 2018.

cover image

Đuskanje kod kuće, u klubovima, krišom ili javno u kancelariji, u kolima, na putu do mora, tokom mini odmora i produženog vikenda, za buđenje i laku noć. Muzika je uvek prisutna. Mnogo kvalitetnih pesama se slušalo tokom cele godine. Tamo gde vlada moćan gruv, reči su suvišne. Sledi 18 hitova koji su obeležili 2018.


1. Fatboy Slim - Right Here, Right Now (CamelPhat Remix)

Većina je mislila da CamelPhat ne može bolje od prošlogodišnjeg, a još uvek aktuelnog hita "Cola". Martovski bit je apsolutno demantovao tvrdnje.


2. Piem - Love Commandments (Alaia & Gallo Remix) 

Još jedna pesma iz marta. Nema gde se nije puštala. Postalo je sasvim jasno da je uvek pravi trenutak za pesmu koja pokreće na ples.


3. Andrew Meller - Born Slippy (Reincarnation Mix)

Srpski talenat definitivno može sve! Fenomalni Andrew je cele godine bio vredan ali ova stvar je osvojila srca klabera.


4. VASSA - Like An Egyptian

Miksovanje starih pesama i modernih ritmova je dominiralo tokom cele godine. Baš kao što su Mahmut Orhan i Colonel Bagshot napravili veliki posao sa pesmom "6 Days", tako je i Italijan Vassa lansirao stari dobri hit u epicentar muzičkih tokova.


5. Hot Since 82 - Buggin' (feat. Jem Cooke)

Suptilno, a snažno. Mirno, a ubitačno dobro. Kada imate znanja i iskustva koliko Hot Since 82 lako je vladati najpoznatijim klubovima i top listama.


6. Junior Jack, Tube & Berger - E Samba 2018

Vrlo egzotičan projekat je lansiran u pravom trenutku. Vreli jul je postao još vreliji sa ovom melodijom. Upečatljiva muzička uspomena na leto 2018.


7. Fisher - Losing It (Extended Mix)

Ovako zvuči veliki hit. Ima sve elemente da postane evergreen numera. Leto, jesen, proleće ili zima. Uvek može da sluša, a da nikada ne dosadi. Zaslužuje maksimalnu jačinu na zvučnicima.


8. Jack Back ‘(It Happens) Sometimes’

O da, 2018. je godina velikih povrataka čuvenih numera. Beskompromisno savršen remiks.


9. David Guetta feat. Anne-Marie - Don't Leave Me Alone (Tom Staar Remix)

U avgustu, Getin "tra la la" pop-edm ritam je dobio tvrđe izdanje. Nesumnjivo, velike letnje žurke su odlično prihvatile novo "odelo".


10. Calvin Harris, Sam Smith - Promises (Sonny Fodera Remix)

Stvar koja se odmah po objavljivanju uvukla u svaku poru je sa novom verzijom postala još popularnija. Neprikosnoveno kvalitetan spoj muzike i vokala.


11. Chris Lake & Green Velvet - Deceiver

Totalni preokret. Ne liči ni na jednu drugu pesmu. Nije ni nešto poznato od ranije. A odlično zvuči. Tri minuta i 45 sekundi ultra snažnog bita će garantovano biti slušan i tokom 2019.


12. Eli Brown - In The Dance (Original Mix)

Brzi ritam se jednostavno obožava. Pozitivna energija, moderna produkcija. Ma da, to je ono što se uvek traži. U "moru" pesama, ova se od starta izdvojila kao posebna doza dobrih vibracija.


13. Fatboy Slim 'Praise You’ (Purple Disco Machine Remix)

Fenomen globalne elektronske scene niti može da dosadi niti da ne bude aktuelan. Autentičan disko bit će biti popularan i za deset godina jer pogađa pravo u kukove.


14. Mark Knight & Danny Howard - You Can Do It Baby (Original Mix)

Kada se spoje dva izvrsna di-džeja i producenta koji nezaustavljivo idu ka vrhu, mora da se dobije ovakav hit. Ono što vi morate je da ubacite odličan duo u plej listu i osetite vajb svetskog klabinga u svojim ušima.


15. Offaiah 'Push Pull' (Club Mix)

Jedno od zlatnih izdanja etikete "Defected Records" je obavezno u klubovima, barovima ali i fitnes centrima. Energično, tačno, odlično. Navikli smo na hitove iz ove kuće i ništa manje od najboljeg se ne priznaje.


16. Black Coffee & David Guetta - Drive (Tom Staar Remix)

Sve dok se Carl Cox ne vrati na kraljevsku poziciju, Black Coffee i David Guetta gospodare Ibicom.  Taman kada su završili još jednu uspešnu sezonu, Tom Staar je redizajnirao njihovu čuvenu saradnju. Hvala mu.


17. Sabb - Jeopardized (OXIA & Nicolas Masseyeff Remix)

Treći dan decembra je odabran za prezentaciju tipične zimske melodije. Bez sumnje, uz ovo će se đuskati tokom hladnog perioda. Mada, uopšte nije loša ni za žurke pod otvorenim nebom.


18. Sllash & Doppe - Aguella (Original Mix)

Osećate euforiju, upakovanu u svedenu formu? Baš se odlično slaže sa trenutnim raspoloženjem. Muzika je ono što se duboko urezuje u pamćenje. Budite sigurni da će ovaj ritam biti asocijacija na Novu godinu i njene čari.