Годишња топ листа песама

Ретроспектива ритма 2018

Недеља 30. дец 2018.

cover image

Ђускање код куће, у клубовима, кришом или јавно у канцеларији, у колима, на путу до мора, током мини одмора и продуженог викенда, за буђење и лаку ноћ. Музика је увек присутна. Много квалитетних песама се слушало током целе године. Тамо где влада моћан грув, речи су сувишне. Следи 18 хитова који су обележили 2018.


1. Fatboy Slim - Right Here, Right Now (CamelPhat Remix)

Већина је мислила да CamelPhat не може боље од прошлогодишњег, а још увек актуелног хита "Cola". Мартовски бит је апсолутно демантовао тврдње.


2. Piem - Love Commandments (Alaia & Gallo Remix) 

Још једна песма из марта. Нема где се није пуштала. Постало је сасвим јасно да је увек прави тренутак за песму која покреће на плес.


3. Andrew Meller - Born Slippy (Reincarnation Mix)

Српски таленат дефинитивно може све! Феномални Andrew је целе године био вредан али ова ствар је освојила срца клабера.


4. VASSA - Like An Egyptian

Миксовање старих песама и модерних ритмова је доминирало током целе године. Баш као што су Mahmut Orhan и Colonel Bagshot направили велики посао са песмом "6 Days", тако је и Италијан Vassa лансирао стари добри хит у епицентар музичких токова.


5. Hot Since 82 - Buggin' (feat. Jem Cooke)

Суптилно, а снажно. Мирно, а убитачно добро. Када имате знања и искуства колико Hot Since 82 лако је владати најпознатијим клубовима и топ листама.


6. Junior Jack, Tube & Berger - E Samba 2018

Врло егзотичан пројекат је лансиран у правом тренутку. Врели јул је постао још врелији са овом мелодијом. Упечатљива музичка успомена на лето 2018.


7. Fisher - Losing It (Extended Mix)

Овако звучи велики хит. Има све елементе да постане evergreen нумера. Лето, јесен, пролеће или зима. Увек може да слуша, а да никада не досади. Заслужује максималну јачину на звучницима.


8. Jack Back ‘(It Happens) Sometimes’

О да, 2018. је година великих повратака чувених нумера. Бескомпромисно савршен ремикс.


9. David Guetta feat. Anne-Marie - Don't Leave Me Alone (Tom Staar Remix)

У августу, Гетин "тра ла ла" поп-edm ритам је добио тврђе издање. Несумњиво, велике летње журке су одлично прихватиле ново "одело".


10. Calvin Harris, Sam Smith - Promises (Sonny Fodera Remix)

Ствар која се одмах по објављивању увукла у сваку пору је са новом верзијом постала још популарнија. Неприкосновено квалитетан спој музике и вокала.


11. Chris Lake & Green Velvet - Deceiver

Тотални преокрет. Не личи ни на једну другу песму. Није ни нешто познато од раније. А одлично звучи. Три минута и 45 секунди ултра снажног бита ће гарантовано бити слушан и током 2019.


12. Eli Brown - In The Dance (Original Mix)

Брзи ритам се једноставно обожава. Позитивна енергија, модерна продукција. Ма да, то је оно што се увек тражи. У "мору" песама, ова се од старта издвојила као посебна доза добрих вибрација.


13. Fatboy Slim 'Praise You’ (Purple Disco Machine Remix)

Феномен глобалне електронске сцене нити може да досади нити да не буде актуелан. Аутентичан диско бит ће бити популаран и за десет година јер погађа право у кукове.


14. Mark Knight & Danny Howard - You Can Do It Baby (Original Mix)

Када се споје два изврсна ди-џеја и продуцента који незаустављиво иду ка врху, мора да се добије овакав хит. Оно што ви морате је да убаците одличан дуо у плеј листу и осетите вајб светског клабинга у својим ушима.


15. Offaiah 'Push Pull' (Club Mix)

Једно од златних издања етикете "Defected Records" је обавезно у клубовима, баровима али и фитнес центрима. Енергично, тачно, одлично. Навикли смо на хитове из ове куће и ништа мање од најбољег се не признаје.


16. Black Coffee & David Guetta - Drive (Tom Staar Remix)

Све док се Carl Cox не врати на краљевску позицију, Black Coffee и David Guetta господаре Ибицом.  Таман када су завршили још једну успешну сезону, Tom Staar је редизајнирао њихову чувену сарадњу. Хвала му.


17. Sabb - Jeopardized (OXIA & Nicolas Masseyeff Remix)

Трећи дан децембра је одабран за презентацију типичне зимске мелодије. Без сумње, уз ово ће се ђускати током хладног периода. Мада, уопште није лоша ни за журке под отвореним небом.


18. Sllash & Doppe - Aguella (Original Mix)

Осећате еуфорију, упаковану у сведену форму? Баш се одлично слаже са тренутним расположењем. Музика је оно што се дубоко урезује у памћење. Будите сигурни да ће овај ритам бити асоцијација на Нову годину и њене чари.