Све што морате да знате о фестивалу Егзит

Музички фестивал Exit 2024 од 10. до 14. јула у Новом Саду ће посетити више од 200.000 истинских љубитеља квалитетне музике. Овде су инфо без којих не крећите у провод

Уторак 09. јул 2024.

cover image

Егзит почиње у четвртак, 10. јула тачно у 19:00 када се отварају капије фестивала. Овогодишњи, Exit 2024 почиње нултим даном, а церемонију ће уприличити гостовање посебног господина из Холандије. Он је Wim Hof, доказ да је немогуће потпуно могуће. Снага је у сваком од нас ако се мало потрудимо. Посетиоцима ће пренети своје знање кроз инспиративну причу током предавања, а одмах ће уследити музички програм који ће од првог такта бити феноменалан. Време је за посебне журке испод звезда на тврђави.

EXIT 2024 комплетан програм

Carl Cox, Tom Morello, Black Eyed Peas, Cavalera, Gucci Mane, Black Coffee, Maceo Plex, Bonobo, Ofenbach, Klangkuenstler, Altin Gun, Sara Landry, Oliver Tree, ARTBAT, Patrick Mason, Kenya Grace, I Hate Models чине селекцију музичког спектакла који се не пропушта, а заправо су само један део гигатнске листе извођача који долазе на Петроварадинску тврђаву.


24. Егзит ће угостити извођаче различитих жанрова из многих крајева земље и света. Неки од њих су Kobosil, Yotto, Helena Hauff, Cassie Raptor, Francis Mercier, Estella Boersma, Henry Saiz, Oguz, Mezerg, Urban & 4, Bad Copy, Едо Мајкаа и Хелем Нејсе, Грше и Kuku$, Ида Престер и Lolobrigida, Ива Лоренс и Ника Турковић, Марчело и бенд, Марко Луис, Ритам нереда, Филип Балош, Lufthansa, Muspell, Lakeside X & Funk Shui, Хали Гали колектив, Coroner, Ratos de Porao, Uada, Амна, Сајси МС, Бејби Моторола, Млада Беба и многи многи други.

Фестивалски камп

Проверено место за одмор од фестивалских журки и пратећег програма је камп на Штранду који ће бити доступан гостима од 9. до 16. јула.

Стандардна понуда укључује затворене тушеве са топлом водом, тоалете, богату понуду хране и пића, продавницу са камперском опремом, станицу за пуњење електронских уређаја, локере (ормариће) за личне ствари. Улаз и излаз из кампа као и рецепција ће радити 24 часа.

Возом на EXIT

Србија воз и организатори фестивала су и ове године постигли одличну сарадњу и омогућили лашки и бржи долазак до Новог Сада. Током трајања Егзита, на релацији Београд - Нови Сад ће бити пуштено у рад преко 50 дневних и ноћних полазака. Уједно, ово је и безбедна и практична опција за долазак на фестивал имајући у виду да не постоји посебан паркинг за госте Егзита.

Правила Exit фестивала - шта је дозвољено

- ранчеви (димензије школског ранца су максимална величина коју можете унети у фестивалске зоне)

- шешири и капе

- упаљачи

- мобилни телефони и таблет уређаји

- наочаре за сунце

- цигарете и електронске цигарете

- мали кишобрани

- кабанице

- капи за чишћење контактних сочива

- фотоапарати и камере (уз званичну прес акредитацију)

- инсулин (са дијабетичарским буклетом и личним документима)

- лекови (уз оригинални извештај доктора и оригинално паковање)

Правила Exit фестивала - шта је забрањено

- дрога и опијати

- ножеви и остало оружје

- флаше и конзерве

- инструменти

- храна и пиће купљени ван фестивала

- шатори

- кућни љубимци

- велики кишобрани

- покривачи

- штапови за селфи

- штапови за ГоПро камере

- ГоПро камере

- екстерне батерије

- дронови

- транспаренти са говором мржње

- дезодоранси и парфеми

Егзит картица за плаћање

Било које плаћање на фестивалу је могуће искључиво путем Exit картице за плаћање. Једино средство плаћања ће вам бити потребно за куповину пића, хране и других производа и биће доступна на свим уплатним местима на фестивалу и у кампу. Новац на картицу можете уплатити готовински или платном картицом.

Неискоришћена средства са картице је могуће повратити на благајнама које су задужене за ову акцију, а означене су са "рефундација/refund". Важно је знати да се рефундација обавља на фестивалу јер накнадни повраћај новца није могућ.

Foodland

У стилу гастрономских фестивала, Exit је обезбедио веома богату понуду хране и то на 5 локација на којима ће се налазити објекти фестивалске понуде хране.

Национални и интернационални специјалитети, атрактивне и укусне порције хране из свих крајева света, фини дезерти, идеално охлађена пића, кокице ће бити на располагању сваког фестивалског дана. Не постоји гурмански апетит који неће бити срећно испуњен било да преферирате месо, вегетеријанску или веганску храну.

Прва помоћ

Од првог до последњег минута фестивала ће дежурати екипе и службе Хитне помоћи, Црвеног крста и ватрогасна служба. Уколико вам буде потребна помоћ, потражите раднике обезбеђења у препознатљивим флуоресцентним прслуцима.

Психолошка подршка

Штандови за психолошку помоћ ће бити лоцирани на више локација, у Егзит кампу, на Foodland простору али и на Opens State of EXIT зони фестивала. Циљ ових штандова је да посетиоцима пруће место за предах, подршку у току акутних тешкоћа и поверљив разговор.

Езгит инфо пулт

Надомак Главне бине и Foodland зоне ће бити постављен инфо пулт са бројним промотерима који ће пружити одговоре на свако питање.

Фото: https://www.pexels.com/https://www.pexels.com/