Sve što morate da znate o festivalu Egzit

Muzički festival Exit 2024 od 10. do 14. jula u Novom Sadu će posetiti više od 200.000 istinskih ljubitelja kvalitetne muzike. Ovde su info bez kojih ne krećite u provod

Utorak 09. jul 2024.

cover image

Egzit počinje u četvrtak, 10. jula tačno u 19:00 kada se otvaraju kapije festivala. Ovogodišnji, Exit 2024 počinje nultim danom, a ceremoniju će upriličiti gostovanje posebnog gospodina iz Holandije. On je Wim Hof, dokaz da je nemoguće potpuno moguće. Snaga je u svakom od nas ako se malo potrudimo. Posetiocima će preneti svoje znanje kroz inspirativnu priču tokom predavanja, a odmah će uslediti muzički program koji će od prvog takta biti fenomenalan. Vreme je za posebne žurke ispod zvezda na tvrđavi.

EXIT 2024 kompletan program

Carl Cox, Tom Morello, Black Eyed Peas, Cavalera, Gucci Mane, Black Coffee, Maceo Plex, Bonobo, Ofenbach, Klangkuenstler, Altin Gun, Sara Landry, Oliver Tree, ARTBAT, Patrick Mason, Kenya Grace, I Hate Models čine selekciju muzičkog spektakla koji se ne propušta, a zapravo su samo jedan deo gigatnske liste izvođača koji dolaze na Petrovaradinsku tvrđavu.


24. Egzit će ugostiti izvođače različitih žanrova iz mnogih krajeva zemlje i sveta. Neki od njih su Kobosil, Yotto, Helena Hauff, Cassie Raptor, Francis Mercier, Estella Boersma, Henry Saiz, Oguz, Mezerg, Urban & 4, Bad Copy, Edo Majkaa i Helem Nejse, Grše i Kuku$, Ida Prester i Lolobrigida, Iva Lorens i Nika Turković, Marčelo i bend, Marko Luis, Ritam nereda, Filip Baloš, Lufthansa, Muspell, Lakeside X & Funk Shui, Hali Gali kolektiv, Coroner, Ratos de Porao, Uada, Amna, Sajsi MS, Bejbi Motorola, Mlada Beba i mnogi mnogi drugi.

Festivalski kamp

Provereno mesto za odmor od festivalskih žurki i pratećeg programa je kamp na Štrandu koji će biti dostupan gostima od 9. do 16. jula.

Standardna ponuda uključuje zatvorene tuševe sa toplom vodom, toalete, bogatu ponudu hrane i pića, prodavnicu sa kamperskom opremom, stanicu za punjenje elektronskih uređaja, lokere (ormariće) za lične stvari. Ulaz i izlaz iz kampa kao i recepcija će raditi 24 časa.

Vozom na EXIT

Srbija voz i organizatori festivala su i ove godine postigli odličnu saradnju i omogućili laški i brži dolazak do Novog Sada. Tokom trajanja Egzita, na relaciji Beograd - Novi Sad će biti pušteno u rad preko 50 dnevnih i noćnih polazaka. Ujedno, ovo je i bezbedna i praktična opcija za dolazak na festival imajući u vidu da ne postoji poseban parking za goste Egzita.

Pravila Exit festivala - šta je dozvoljeno

- rančevi (dimenzije školskog ranca su maksimalna veličina koju možete uneti u festivalske zone)

- šeširi i kape

- upaljači

- mobilni telefoni i tablet uređaji

- naočare za sunce

- cigarete i elektronske cigarete

- mali kišobrani

- kabanice

- kapi za čišćenje kontaktnih sočiva

- fotoaparati i kamere (uz zvaničnu pres akreditaciju)

- insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima)

- lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

Pravila Exit festivala - šta je zabranjeno

- droga i opijati

- noževi i ostalo oružje

- flaše i konzerve

- instrumenti

- hrana i piće kupljeni van festivala

- šatori

- kućni ljubimci

- veliki kišobrani

- pokrivači

- štapovi za selfi

- štapovi za GoPro kamere

- GoPro kamere

- eksterne baterije

- dronovi

- transparenti sa govorom mržnje

- dezodoransi i parfemi

Egzit kartica za plaćanje

Bilo koje plaćanje na festivalu je moguće isključivo putem Exit kartice za plaćanje. Jedino sredstvo plaćanja će vam biti potrebno za kupovinu pića, hrane i drugih proizvoda i biće dostupna na svim uplatnim mestima na festivalu i u kampu. Novac na karticu možete uplatiti gotovinski ili platnom karticom.

Neiskorišćena sredstva sa kartice je moguće povratiti na blagajnama koje su zadužene za ovu akciju, a označene su sa "refundacija/refund". Važno je znati da se refundacija obavlja na festivalu jer naknadni povraćaj novca nije moguć.

Foodland

U stilu gastronomskih festivala, Exit je obezbedio veoma bogatu ponudu hrane i to na 5 lokacija na kojima će se nalaziti objekti festivalske ponude hrane.

Nacionalni i internacionalni specijaliteti, atraktivne i ukusne porcije hrane iz svih krajeva sveta, fini dezerti, idealno ohlađena pića, kokice će biti na raspolaganju svakog festivalskog dana. Ne postoji gurmanski apetit koji neće biti srećno ispunjen bilo da preferirate meso, vegeterijansku ili vegansku hranu.

Prva pomoć

Od prvog do poslednjeg minuta festivala će dežurati ekipe i službe Hitne pomoći, Crvenog krsta i vatrogasna služba. Ukoliko vam bude potrebna pomoć, potražite radnike obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

Psihološka podrška

Štandovi za psihološku pomoć će biti locirani na više lokacija, u Egzit kampu, na Foodland prostoru ali i na Opens State of EXIT zoni festivala. Cilj ovih štandova je da posetiocima pruće mesto za predah, podršku u toku akutnih teškoća i poverljiv razgovor.

Ezgit info pult

Nadomak Glavne bine i Foodland zone će biti postavljen info pult sa brojnim promoterima koji će pružiti odgovore na svako pitanje.

Foto: https://www.pexels.com/https://www.pexels.com/