Stare trake za novo doba

Neke pesme nemaju rok trajanja. Baš takve su vodeći trend u ovom trenutku

Petak 07. apr 2023.

cover image

U moru muzike koja teško da će preživeti prvi talas, a kamoli sezonu, zašto gubiti vreme na pretragu kada je odlična rekapitulacija ritma spremna. Evociranje uspomena na najbolje žurke, melodije koje su pratile najvažnije datume, besciljnu noćnu vožnju i druge sitnice za koje se ispostavi da su bile najvažnije u životu. Uz prvu pesmu sa liste vraćamo osmeh na lice. Za đuskanje se pokrenite sami.

1. David Guetta Ft. Kelly Rowland - When Love Takes Over

Pre "samo" 13 godina ceo svet je plesao u Geta vajbu. Voleli ga ili ne, njegov žanr je promenio muzičke tokove. Ključ za lansiranje na svetsku A listu je upravo ova pesma. Ruke gore odmah!

2. Swedish House Mafia ft. John Martin - Don't You Worry Child

Okruglo 10 godina je prošlo od premijernog emitovanja numere koja je dugo bila u centru pažnje. Ko je zaboravio - izvolite podsećanje.

3. Queen - We Will Rock You

Kada se spomene Queen, Bohemian Rhapsody kao pesma nad pesmama ikada je nezaobilazna. Dižite energiju na maksimum i trčite u nove pobede sa ovom pesmom. Samo dva minuta i četrnaest sekundi je neprevaziđenim muzičarima bilo dovoljno da ispišu muzičku istoriju. Nećete zažaliti ako odaberete repeat na nekoliko sati.

4. Eurythmics, Annie Lennox, Dave Stewart - Sweet Dreams

Ovaj hit ove godine proslavlja 40. godina. Svaka reč, svaki takt, sve je tako živo i stvarno. Budite sigurni da ćete istu stvar puštati i za četrdeset. Provereno.

5. PSY - Gangnam style

Nema tog uređaja sa kog nije vrištala ova pesma. Tačno pre deceniju, čitava planeta je đuskala u neverovatno zaraznom ritmu i glasno pevala refren. Podsetite se koreografije i oduševite sve prisutne.