April u Beogradu 2018

Trideset posebnih dana u glavnom gradu - zagarantovano uživanje svaki dan. Pažljivo čitajte

Nedelja 01. apr 2018.

cover image

Baš kao i pesma, april u Beogradu je evergrin. Sada ste i definitivno uvereni da će vam sunce igrati u kosi, a osmeh postati obavezni asesoar. Kad mesec počne Danom šale, a završi se pripremama za Prvomajski uranak, znak je da vreme uživancije dolazi na velika vrata.


Prva nedelja najraspevanijeg meseca počinje Vaskršnjim praznicima, a vaša kreativnost u šaranju uskršnjih jaja i komletnoj dekoraciji dolazi do punog izražaja. Prilika je da sa dragim osobama podelite lepotu i običaje najvećeg hrišćanskog praznika. Posebnu pažnju obratite na najmlađe jer, setite se kad ste vi bili mali koliko su čokoladne zeke i jaja bili bitna stavka u pletenoj šarenoj korpici koju ste nosili tokom vaskršnjih praznika. Ipak, da i za deset godina imate uspomene, počnite da ih stvarate odmah.

U velikoj dvorani Sava Centra 10. aprila ponovo gostuju "Lord of the Dance". Jedna od najpoznatijih plesnih trupa na svetu koja još od 1998. osvaja sve podijume i scene na svetu, u Beograd dolazi sa novim plesnim spektaklom. Majkl Fletli je osmislio i producirao i ovaj novi program, pa nema razloga da propustite ovaj zaista nesvakidašnji događaj. 

Od Irske do Kine dele vas dve nedelje proleća. Ponovo u Sava Centru jedan veliki kulturni događaj. Hangdžou filharmonija, novo kinesko kulturno čudo, održaće koncert 25. aprila. U Beogradu nastupaju pod upravom dirigenta Jang Janga, a nastupiće i Ning Feng, najbolji kineski violinista. Deo prihoda od koncerta biće namenjen za podršku mladim muzičarima i baletskim talentima u Srbiji.


Pre nego što počnete da špikujete meso za Prvomajski uranak, red je da se propisno izmorite i zaslužite ukusne zalogaje radničkog praznika. 31. Beogradski maraton će se održati 21. aprila. Na programu koji tradicionalno startuje ispred Narodne skupštine su Trka zadovoljstva čija je trasa duga 5 km, polumaraton u dužini 21,1 km i maraton u dužini 42,195 km. Ove godine Beogradski maraton i njegovi učesnici uključuju se u akciju "Rak je izlečiv" čiji je cilj promovisanje prevencije u lečenju malignih oboljenja.

Beogradski april donosi i jedan Petak 13. Otkrićemo vam tajnu – biće stvarno strava! Očekujte strava žurke i vrhunski provod!