Април у Београду 2018

Тридесет посебних дана у главном граду - загарантовано уживање сваки дан. Пажљиво читајте

Недеља 01. апр 2018.

cover image

Баш као и песма, април у Београду је евергрин. Сада сте и дефинитивно уверени да ће вам сунце играти у коси, а осмех постати обавезни асесоар. Кад месец почне Даном шале, а заврши се припремама за Првомајски уранак, знак је да време уживанције долази на велика врата.


Прва недеља најраспеванијег месеца почиње Васкршњим празницима, а ваша креативност у шарању ускршњих јаја и комлетној декорацији долази до пуног изражаја. Прилика је да са драгим особама поделите лепоту и обичаје највећег хришћанског празника. Посебну пажњу обратите на најмлађе јер, сетите се кад сте ви били мали колико су чоколадне зеке и јаја били битна ставка у плетеној шареној корпици коју сте носили током васкршњих празника. Ипак, да и за десет година имате успомене, почните да их стварате одмах.

У великој дворани Сава Центра 10. априла поново гостују "Lord of the Dance". Једна од најпознатијих плесних трупа на свету која још од 1998. осваја све подијуме и сцене на свету, у Београд долази са новим плесним спектаклом. Мајкл Флетли је осмислио и продуцирао и овај нови програм, па нема разлога да пропустите овај заиста несвакидашњи догађај. 

Од Ирске до Кине деле вас две недеље пролећа. Поново у Сава Центру један велики културни догађај. Хангџоу филхармонија, ново кинеско културно чудо, одржаће концерт 25. априла. У Београду наступају под управом диригента Јанг Јанга, а наступиће и Нинг Фенг, најбољи кинески виолиниста. Део прихода од концерта биће намењен за подршку младим музичарима и балетским талентима у Србији.


Пре него што почнете да шпикујете месо за Првомајски уранак, ред је да се прописно изморите и заслужите укусне залогаје радничког празника. 31. Београдски маратон ће се одржати 21. априла. На програму који традиционално стартује испред Народне скупштине су Трка задовољства чија је траса дуга 5 км, полумаратон у дужини 21,1 км и маратон у дужини 42,195 км. Ове године Београдски маратон и његови учесници укључују се у акцију "Рак је излечив" чији је циљ промовисање превенције у лечењу малигних обољења.

Београдски април доноси и један Петак 13. Открићемо вам тајну – биће стварно страва! Очекујте страва журке и врхунски провод!