Jesen u Beogradu 2021

Jesen počinje 22. septembra u 21:21. Oko sto dana do Nove Godine. Vreme ide. Beograd živi. Odlična atmosfera u gradu se nastavlja i tokom novog doba

Sreda 22. sep 2021.

cover image

Ćao leto! Bilo je lepo ali svemu dođe kraj. Što se manje osvrćete i što više gledate unapred šanse za dugotrajan osmeh na licu su velike. Još uvek nije vreme za sakrivanje od zime. Zapravo, do zime će biti toliko toga širom grada. Idemo redom. I polako.

Šta donosi jesen u Beogradu je pitanje sa mnogo odgovora. Za početak, sjajnu muziku. Ukoliko kovid mere ne pokvare planove biće ovo prava muzička jesen u metropoli. Veća muzička okupljanja poznatih imena, promocija novih bendova i solo izvođača. Ne bi trebalo propustiti ništa, a posebno ne gala koncerte.

Već u petak, 25. septembra od 21:00 u Sava centru grupa Zana obeležava 40 godina rada. Četiri decenije ispunjenje romantičnim stihovima i pravim pop zvukom zaslužuju veliki aplauz. Ukoliko ste i vi poštovaoc ove grupe brzo po kartu za ples do nekih starih vremena.

Čitajte pažljivo. Novembar donosi spektakl. Gospodin Andre Rieu stiže u Štark arenu 10. novembra. Virtuoz, dirigent, kralj valcera. Umetnik bez premca gostuje sa čitavom svojom porodicom, tačnije gostuju svi članovi Johann Strauss Orchestra.

Ponovo muzička proslava. Ponovo obeležavanje 40 godina rada. Ponovo domaći zvuk. Ali čist rok! Električni orgazam na čelu sa kultnim likom ovog grada - Giletom u Kombank dvorani slavi četrdeseti rođendan 9. decembra. Jugoslavija više ne postoji ali se rock'n'roll i dalje igra. Da l' si uvek tako jaka je zauvek aktuelno pitanje. Dokaz da note iz ove muzičke laboratorije nemaju rok trajanja. Kome rok struji kroz vene sada zna kako će provesti početak poslednjeg meseca u godini.

Ne bi Beograd bio metropola da nema za svakoga sve da ponudi. Organizujte vreme, odaberite datum kada ćete vi biti u centru pažnje i upoznajte grad koji nikad ne spava. Potrebno je samo da redovno posećujete kalendar dešavanja. Budite u toku. Uhvatite ritam kakav samo glavni grad Srbije ima.