Јесен у Београду 2021

Јесен почиње 22. септембра у 21:21. Око сто дана до Нове Године. Време иде. Београд живи. Одлична атмосфера у граду се наставља и током новог доба

Среда 22. сеп 2021.

cover image

Ћао лето! Било је лепо али свему дође крај. Што се мање осврћете и што више гледате унапред шансе за дуготрајан осмех на лицу су велике. Још увек није време за сакривање од зиме. Заправо, до зиме ће бити толико тога широм града. Идемо редом. И полако.

Шта доноси јесен у Београду је питање са много одговора. За почетак, сјајну музику. Уколико ковид мере не покваре планове биће ово права музичка јесен у метрополи. Већа музичка окупљања познатих имена, промоција нових бендова и соло извођача. Не би требало пропустити ништа, а посебно не гала концерте.

Већ у петак, 25. септембра од 21:00 у Сава центру група Зана обележава 40 година рада. Четири деценије испуњење романтичним стиховима и правим поп звуком заслужују велики аплауз. Уколико сте и ви поштоваоц ове групе брзо по карту за плес до неких старих времена.

Читајте пажљиво. Новембар доноси спектакл. Господин Andre Rieu стиже у Штарк арену 10. новембра. Виртуоз, диригент, краљ валцера. Уметник без премца гостује са читавом својом породицом, тачније гостују сви чланови Johann Strauss Orchestra.

Поново музичка прослава. Поново обележавање 40 година рада. Поново домаћи звук. Али чист рок! Електрични оргазам на челу са култним ликом овог града - Гилетом у Комбанк дворани слави четрдесети рођендан 9. децембра. Југославија више не постоји али се rock'n'roll и даље игра. Да л' си увек тако јака је заувек актуелно питање. Доказ да ноте из ове музичке лабораторије немају рок трајања. Коме рок струји кроз вене сада зна како ће провести почетак последњег месеца у години.

Не би Београд био метропола да нема за свакога све да понуди. Организујте време, одаберите датум када ћете ви бити у центру пажње и упознајте град који никад не спава. Потребно је само да редовно посећујете календар дешавања. Будите у току. Ухватите ритам какав само главни град Србије има.