Hajde da plešemo

Na plesnom podijumu u februaru 2018 je baš vruće

Četvrtak 01. feb 2018.

cover image

Muzika i plesni ritmovi sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka na Salsadromu u disko atmosferi čuvenog filma "Groznica subotnje večeri". Ritmos GZN i Dorćol plac u zbiru daju odličnu zabavu u petak, 2. februara od 21:30Dorćolski Salsadrom. Nadigravanje i naigravanje planirano je na velikom podijumu uz salsu, bačatu, kizombu, son, rumbu i miks individualne koreografije. Latino i karipske ritmove u disko maniru predstavljaju di-džej Monte Son i di-džej Muki - Sólo la mejor música Cubana. Ritmosova Grupa Za Nastupe zadržava sva prava i obaveze da vas iznenadi i oduševi.


Februarska latino manija se nastavlja Tango vikendom na nekoliko lokacija u gradu. Tango i milonga plesni parovi iz Srbije, regiona i cele Evrope, pored nastupa, raspoloženi su i da vas nauče tango i milonga plesnim koracima u dnevnoj i noćnoj varijanti. Dešavanje počinje u petak, 2. februara od 21:30 u Teatru 78. Domaći di-džejevi i gosti iz regiona će svojom muzikom pružiti adekvatnu podlogu za plesno druženje.

Za one koji više vole da posmatraju i slušaju, preporučujemo "plesne koncerte". Boris Kovač i New Ritual Quartet nastupaju 2. februara od 20:30 č u SKC-u. Na koncertu će biti predstavljen album "Music for Dance And..." ali i druge autorske kompozicije koje je Kovač napisao u poslednjih dvadeset pet godina za različite orkestre, filmove, pozorišne predstave, plesne ansamble. Koncert je posvećen plesu i plesnoj umetnosti, a tango je pasija ovog kompozitora i muzičara. Gosti koncerta su plesači Mirjana Savić i tango ansambl Miše Plavšića.


Tango ansambl Libercuatro će održati koncert 4. februara u 11:00 u velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca. Tango klasici Freseda, Troila, Kobiana, Kanara, Viljojda, Rodrigeza i Piacole, odvešće vas na jedno emotivno putovanje po Južnoj Americi u potrazi za zaboravljenim snovima i emocijama. Tradicionalni tango, tango nuevo, džez tango i tango fuzija su varijacije na temu autohtonog zvuka i tango filosofije. Libercuatro čine Ksenija Ristić – klavir, Branislava Podrumac, Nataša Radovanović - vokali, Martina Dimić Radovanović – violina i Damir Odobašić - harmonika. Ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Beogradu i po kulturnim centrima u Srbiji i regionu. Idejni tvorac, autorka muzičkih aranžmana i umetnički direktor tango ansambla Libercuatro je pijanistkinja Ksenija Ristić. Vratite lepu tradiciju matine koncerta u naviku i dobrodošli na Kolarac.