Хајде да плешемо

На плесном подијуму у фебруару 2018 је баш вруће

Четвртак 01. феб 2018.

cover image

Музика и плесни ритмови седамдесетих и осамдесетих година прошлог века на Салсадрому у диско атмосфери чувеног филма "Грозница суботње вечери". Ритмос ГЗН и Дорћол плац у збиру дају одличну забаву у петак, 2. фебруара од 21:30Дорћолски Салсадром. Надигравање и наигравање планирано је на великом подијуму уз салсу, бачату, кизомбу, сон, румбу и микс индивидуалне кореографије. Латино и карипске ритмове у диско маниру представљају ди-џеј Монте Сон и ди-џеј Муки - Sólo la mejor música Cubana. Ритмосова Група За Наступе задржава сва права и обавезе да вас изненади и одушеви.


Фебруарска латино манија се наставља Танго викендом на неколико локација у граду. Танго и милонга плесни парови из Србије, региона и целе Европе, поред наступа, расположени су и да вас науче танго и милонга плесним корацима у дневној и ноћној варијанти. Дешавање почиње у петак, 2. фебруара од 21:30 у Театру 78. Домаћи ди-џејеви и гости из региона ће својом музиком пружити адекватну подлогу за плесно дружење.

За оне који више воле да посматрају и слушају, препоручујемо "плесне концерте". Борис Ковач и New Ritual Quartet наступају 2. фебруара од 20:30 ч у СКЦ. На концерту ће бити представљен албум "Music for Dance And..." али и друге ауторске композиције које је Ковач написао у последњих двадесет пет година за различите оркестре, филмове, позоришне представе, плесне ансамбле. Концерт је посвећен плесу и плесној уметности, а танго је пасија овог композитора и музичара. Гости концерта су плесачи Мирјана Савић и танго ансамбл Мише Плавшића.


Танго ансамбл Libercuatro ће одржати концерт 4. фебруара у 11:00 у великој сали Задужбине Илије М. Коларца. Танго класици Фреседа, Троила, Кобиана, Канара, Виљојда, Родригеза и Пиацоле, одвешће вас на једно емотивно путовање по Јужној Америци у потрази за заборављеним сновима и емоцијама. Традиционални танго, танго нуево, џез танго и танго фузија су варијације на тему аутохтоног звука и танго философије. Libercuatro чине Ксенија Ристић – клавир, Бранислава Подрумац, Наташа Радовановић - вокали, Мартина Димић Радовановић – виолина и Дамир Одобашић - хармоника. Ансамбл одржава редовну концертну активност у Београду и по културним центрима у Србији и региону. Идејни творац, ауторка музичких аранжмана и уметнички директор танго ансамбла Libercuatro је пијанисткиња Ксенија Ристић. Вратите лепу традицију матине концерта у навику и добродошли на Коларац.