Januar u Beogradu 2018

Ko rano rani - dve sreće grabi

Nedelja 07. jan 2018.

cover image

Prvi mesec u godini je simbol novog početka. Pozitivna atmosfera i dobre vibracije se osećaju na svakom koraku. Srbi proslavljaju Božić 7. januara, a sedam dana kasnije se slavi srpska Nova godina. Tek sada kreće praznična euforija, najlepše želje i pokloni. Pravi je trenutak da posetite neki od restorana stvorenih za zimsku idilu i probate jelo koje niste nikada. Eksperimentišite sa ukusima, otkrijte nove sitnice koje čine sreću. Obavezno izgovorite izvini onima koje ste nesmotreno povredili. Nahranite vrapce. Maleni simboli Beograda su u problemu zbog drugih, većih vrsta. Budite ponosni na sebe od prvog dana 2018. godine.


Kad će sneg. Zima bez belog pokrivača je samo hladno doba godine, bez magije. Sankanje i grudvanje će morati da sačekaju još neko vreme, ako je verovati prognozi. Sreća da u velikom gradu nikada nije dosadno, a ovaj mesec donosi zanimljivosti na hladan asfalt. Top 3 dešavanja u Beogradu za januar 2018. su: 

1. Moskovski cirkus na ledu. Sava centar će 15. januara od 20:00 ugostiti čuvenu rusku trupu koja postoji od 1964. godine. Akrobacije na ledu su atraktivne publici svih uzrasta.

2. Belgrade Metal Meeting. Debitantski festival metal muzike je zakazan za 19. januar od 16:00 u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu. Nastupiće poznati predstavnici žestokog zvuka sa domaće i inostrane scene.

3. Prvi zimski beogradski akvatlon. Srpska triatlonska unija po prvi put 27. januara organizuje ovo sportsko takmičenje sa tendencijom da postane tradicionalna manifestacija. Sportski centar 25. maj odnosno Milan Gale Muškatirović je mesto u kome će se takmičiti početnici, mlade nade i profesionalci oba pola. Sport koji je nastao na Havajima ima aktivne vežbače širom Srbije. Trčanje i plivanje su discipline koje se ocenjuju. Ako niste u formi da se takmičite, pružite podršku sa tribina.

Noćni život. Druga polovina zimske klupske sezone donosi brojne žurke širom grada. U centru pažnje je provod za srpsku Novu godinu uz odličan elektronski zvuk. Samo odaberite omiljeni klub i igrajte uz tehno do ujutru. RnB se nakon pauze vratio u epicentar. Sigurno je glavni "krivac" Jay Z koji je prošle godine izdao album "4:44". Muzički mag svetske scene je objavio prilično autobiografski materijal na kome repuje o svojoj ženi Beyonce, tek rođenim blizancima i bračnoj aferi. Pripremite kukove za ovaj ritam i pravac u klub.


Biti srećan ili biti u pravu. Zavrzlama ili životni moto? Verovatno nikada nećemo otkriti istinu kao što ne znamo ni da li je starija kokoška ili jaje. Ovo nije period godine kada treba preterano filozofski razmišljati. Do sledećeg januara i magije koje donosi će proći čitava godina. Zato uživajte u svakom trenutku.

Plus. Božićne i novogodišnje cirkularne poruke su čista umetnost uznemiravanja. Nepodnošljivo dosadni stihovi neumorno kruže po inboksima. Najiksrenije se nadamo da niste među onima koji kreiraju ovakav sadržaj i ne prosleđujete celom imeniku isti. Nema ničeg lepšeg od jednostavnosti. Srećan Božić i srpska Nova 2018 godina.