Јануар у Београду 2018

Ко рано рани - две среће граби

Недеља 07. јан 2018.

cover image

Први месец у години је симбол новог почетка. Позитивна атмосфера и добре вибрације се осећају на сваком кораку. Срби прослављају Божић 7. јануара, а седам дана касније се слави српска Нова година. Тек сада креће празнична еуфорија, најлепше жеље и поклони. Прави је тренутак да посетите неки од ресторана створених за зимску идилу и пробате јело које нисте никада. Експериментишите са укусима, откријте нове ситнице које чине срећу. Обавезно изговорите извини онима које сте несмотрено повредили. Нахраните врапце. Малени симболи Београда су у проблему због других, већих врста. Будите поносни на себе од првог дана 2018. године.


Кад ће снег. Зима без белог покривача је само хладно доба године, без магије. Санкање и грудвање ће морати да сачекају још неко време, ако је веровати прогнози. Срећа да у великом граду никада није досадно, а овај месец доноси занимљивости на хладан асфалт. Топ 3 дешавања у Београду за јануар 2018. су: 

1. Московски циркус на леду. Сава центар ће 15. јануара од 20:00 угостити чувену руску трупу која постоји од 1964. године. Акробације на леду су атрактивне публици свих узраста.

2. Belgrade Metal Meeting. Дебитантски фестивал метал музике је заказан за 19. јануар од 16:00 у Хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду. Наступиће познати представници жестоког звука са домаће и иностране сцене.

3. Први зимски београдски акватлон. Српска триатлонска унија по први пут 27. јануара организује ово спортско такмичење са тенденцијом да постане традиционална манифестација. Спортски центар 25. мај односно Милан Гале Мушкатировић је место у коме ће се такмичити почетници, младе наде и професионалци оба пола. Спорт који је настао на Хавајима има активне вежбаче широм Србије. Трчање и пливање су дисциплине које се оцењују. Ако нисте у форми да се такмичите, пружите подршку са трибина.

Ноћни живот. Друга половина зимске клупске сезоне доноси бројне журке широм града. У центру пажње је провод за српску Нову годину уз одличан електронски звук. Само одаберите омиљени клуб и играјте уз техно до ујутру. RnB се након паузе вратио у епицентар. Сигурно је главни "кривац" Jay Z који је прошле године издао албум "4:44". Музички маг светске сцене je објавио прилично аутобиографски материјал на коме репује о својој жени Beyonce, тек рођеним близанцима и брачној афери. Припремите кукове за овај ритам и правац у клуб.


Бити срећан или бити у праву. Заврзлама или животни мото? Вероватно никада нећемо открити истину као што не знамо ни да ли је старија кокошка или јаје. Ово није период године када треба претерано филозофски размишљати. До следећег јануара и магије које доноси ће проћи читава година. Зато уживајте у сваком тренутку.

Плус. Божићне и новогодишње циркуларне поруке су чиста уметност узнемиравања. Неподношљиво досадни стихови неуморно круже по инбоксима. Најиксреније се надамо да нисте међу онима који креирају овакав садржај и не прослеђујете целом именику исти. Нема ничег лепшег од једноставности. Срећан Божић и српска Нова 2018 година.