Bernhoft u Beogradu

Za sada jedini nominovani umetnik za Gremi nagradu - najbolji RnB album, a da nije rođen u Americi, po prvi put gostuje u Beogradu

Četvrtak 19. okt 2017.

cover image

Popularni umetnik Bernhoft nastupa večeras, 19. oktobra od 22:00 do 01:00 u okviru dešavanja Musicology Barcaffe Sessions koje organizuje klub sjajnog provoda - Novi Bitef Art Kafe. Finansiranje i realizaciju događaja je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.


Jarle Bernhoft, javnosti poznat kao Bern/hoft je rođen 21. juna 1976. godine u gradu Nitedal, Norveška. Pevač, multi-instrumentalista, kompozitor i tekstopisac je vlasnik poznatih pesama Streetlights, Shout, Choices, C'mon Talk i Stay With Me, a vrhunac karijere je dostigao sa albumom Islander koji je 2015. godine bio nominovan za najbolji Gremi r'n'b album. Kao član bendova Explicit Lyrics i Span je ostvario značajan uspeh ali se okreće solo projektu Bernhoft i započinje osvajanje svetske muzičke scene.


Prvi proboj je ostvario sa albumom Solidarity Breaks iz 2011. godine. Od tada kreće u seriju fantastičnih koncerata, slede gostovanja u eminetnim tv emisijama i veličanstveni nastupi na Nobel concert i Ellen DeGeneres Show. Na festivalu Glastonbury je prvi put nastupio 2014. godine, a iste godine osvaja publiku na BBC One sa specijalnim izvođenjem svoje pesme Wind You Up. Poslednju turneju je obeležilo velikih 30 koncerata na kojima su fanovi uživali u njegovom specifičnom složenom živom nastupu. Posle Nemačke, Norveške, Švajcarske, Austrije, Danske, Francuske, Belgije i Holandije, na red je došla i Srbija.

The Morning Comes je poslednje studijsko ostvarenje koje je izašlo u januaru 2017. godine, a potpisuju ga Eivind Helgerod and Nicolay Tangen-Svenaes koji su eksperimentisali i istraživali muzički univerzum, stvarajući između elektronskog i organskog.