Arch Enemy + Jinjer

Dva specifična i veoma popularna metal benda na zajedničkom koncertu u Beogradu obećavaju sasvim unikatan muzički događaj

Ponedeljak 11. sep 2017.

cover image

Bendovi Arch Enemy i Jinjer nastupaju 18. septembra od 19:30 u Domu omladine Beograda, tačnije u sali Amerikana. Organizatori dugo očekivanog koncerta su MH Concerts i Serbian Hellbangers. Karte po ceni od 3.000 dinara su dotupne na prodajnim mestima Eventim mreže kao i u Felix i Mungos radnjama.


Arch Enemy je bend iz Švedske, prepoznatljiv po unikatom pravcu - melodic death metal. Kombinacija progresivnih i ubitačnih ritmova je ovu supergrupu iz Halmštada osnovanu 1995. godine učinila planetarno popularnom. Michael Amott je osnivač, gitarista i prateći vokal koji je do pokretanja sopstvenog projekta bio član poznate grupe Carcass. Tokom svih dugih godina postojanja, sa svakim albumom su osvajali top liste i organizovali veoma popularne turneje. Grupa je nakon promene vokalistkinje 2014. godine doživela ponovni uspeh i povratak u epicentar metal dešavanja, a Alisa Vhite-Gluz je dostojno zamenila Angelu Gossow i donela novu energiju i entuzijazam. Do sada su objavili 10 albuma, brojne singlove i četiri live albuma, a poslednji u nizu, As The Stages Burn, je glavni razlog velike svetske turneje na kojoj se Arch Enemy nalazi i zbog koje dolazi u Beograd.


Jinjer su mešavina progresivnog metal-kora i gruv metala sa elementima fanka, regea i džeza. Ukrajninski bend je formiran 2010. godine, kada se Tatiana Shmailyuk pridružila muškom delu ekipe kao vokalista. Već 2013. godine su osvojili nagradu za najbolji metal bend godine u Ukrajini. Potpisivanjem ugovora sa etiketom Napalm Records, za koju su izdali poslednji album King of everything je ovoj specifičnoj muzičkoj grupi otvorila vrata ka svetskom uspehu.