Београдска зима

Програм какав немају далеко веће и популарније европске престонице гарантује атмосферу која не постоји нигде. Осим у Београду

Недеља 09. дец 2018.

cover image

Са или без снега, стигла је "Београдска зима 2018/19". Од 1. децембра до 31. јануара, на 15 локација манифестација ће обухватити више од 1.000 учесника, преко 500 сати садржаја и 200 догађаја. За децу, за најстарије, за много заузете и оне увек слободне. Никада занимљивија зима у целом граду.

Легендарни "Трг отвореног срца" ове године мења место одржавања али не и концепт. Због радова на Тргу републике дрвене кућице ће бити распоређене између Трга и Обилићевог венца као и испред Филозофског факултета. Домаће рукотворине, топли напици, слаткиши, играчке и новогодишња декорација ће бити у шопинг понуди.


Концерт класичне музике у Сава центру, Новогодишњи вашар, тачније "58. Београдски новогодишњи фестивал" на Сајму, "Улица отвореног срца" првог дана јануара, радионице "Деца деци помажу" у Комбанк дворани, концерт фимске музике "(Не)нацртани јунаци цртаних филмова" у Дечијем културном центру и још много тога обећава квалитетну забаву.

Иновација за овогодишње издање је биоскоп на отвореном код Трга Славија. Дочек Нове 2019. године уз филмове? Зашто да не! Класици и најновија филмска остварења ће се емитовати током 30. и 31. децембра. Open air cinema има пројекције и за репризу, 1. јануара.

"Божић код Храма" је прошле године имао премијеру, а домаћа и страна публика су само речима хвале описали дешавање. Ове године је најављен још богатији програм у коме ће савршену зимску идилу доживети све генерације. Трг Николе Пашића постаје "Ледени парк". Главни разлог доласка у ову зону је клизалиште на отвореном. Деца ће моћи да користе и простор за санкање. Зимске чаролије ће употпунити дечји гејминг кутак као и концерти, представе и друга уметничка извођења.

Трг бајки ће поново бити центар забаве за најмлађе. Репертоар обилује представама, концертима, радионицама. Издање 2018/2019 је фокусирано на српску традицију па је читав програм осмишљен у духу старих времена. Чак ће и на тезгама бити изложени експонати старих заната. Управо овде можете да набавите идеалан новогодишњи поклон.


Најважнији део програма је градски дочек Нове године. Првог дана програма, 30. децембра од 21:00 на бину ће прво изаћи победници дигитал активације "Свирамо клавир", а затим наступају Сарс и за њима Stereo MCs и Rudimental. Дочек Нове 2019. године на платоу испред Дома народне скупштине, 31. децембра поново од 21:00 ће почети уз Сашу Ковачевића. Бајага и инструктори ће певати и свирати све до 23:30. Прве честитке Београђанима и гостима са сцене ће упутити Харис Џиновић. Старо веровање каже да је веома важно ући у Нову годину у добром расположењу. Само весело и никако другачије обећава Дејан Петровић и његов Биг бенд који ће након Хариса направити спектакл у граду.

Реприза Нове године у знаку разноврсне музике. Током дана, од 14:00 на истом месту ће гостовати Александар Седлар, Београдска симфонијета, Солисти београдске опере, Леонтина Вукомановић и хор Чаролија, Бојана Вунтуришевић, Ана Станић и Александар Ераковић. Ноћ тотално мења ритам. Од 20:00 до 02:00 ће вас забављати Senidah, Раста, Gramophonedzie и Disciples.