Petak u klubovima

Tri puta Savamala. Tri puta specijalne žurke sa fenomenalnim di-džejevima

Utorak 05. feb 2019.

cover image

Gadost petkom tradicionalno organizuje žurku "Late Night Social Club". Ono što nije tradicionalno za petak, 8. februar su izvođači. Da li su kosmičke sile učinile svoje ili je dobra organizacija pobedila, nije poznato. Ono što se zna sigurno je da ćete na ovoj adresi od 23:59 do 07:00 doživeti više od provoda. Celu noć muziku će puštati niko drugi do Marko Nastić i Dejan Milićević. Zar može bolje? Teško.

U Ben Akibi se slavi 25. rođendan di-džej kolektiva "Happy People". Četvrt veka je uz dobru muziku prošlo kao tren, a tako će biti i na proslavi - veselo i u mnogo dobrom ritmu. Osme februarske noći, rođendanski žur počinje tačno u 23:00 i trajaće čak do 11:00. Na dva stejdža celih 12 sati će trajati proslava. Muziku će naizmenično puštati Lale, Petar Cvetković, Marko Vuković, Goran "Zmix" Kovačević, Petko, Lukavi, Joma Maja i Gem.N.


Poslednji ali nikako manje važan i dobar provod je u KC Grad. Posvećen je jednom muzičaru koji od 2006. nije na ovoj planeti. On je James Dewitt Yancey - J Dilla. "We play Dilla" je žurka na kojoj će 8. februara od 23:00 do 04:00 Spacewalker, Phillie P i Timbe puštati njegove najveće hitove, dok će čitavu atmosferu učiniti još boljom Smoke Mardeljano.

J Dilla (7.2.1974-10.2.2006) je započeo karijeru sredinom devedesetih u Detroitu kao član sastava "Slum Village". Za kratak period se izborio za status jednog od najboljih u svoje vreme. Saradnje sa brojnim imenima poput Busta Rhymes, A Tribe Called Quest, De La Soul i drugima su se nizale istom brzinom kao i komplimenti za njegov karakter. Bio je omiljen i među onima koji su ga odlično poznavali ali i među potpunim strancima. Preminuo je od fatalnih posledica bolesti krvi.