Kuda za vikend

Odlične žurke u petak i subotu

Utorak 02. okt 2018.

cover image

Premijerno izdanje žurke "Late Night Social Club" je u petak, 5. oktobra u klubu Gadost. Parti na koji se dolazi prvenstveno zbog odlične muzike počinje u minut do ponoć, a traje čak do 07:00. Idejni tvorac ovog koncepta je legenda beogradskog elektronskog zvuka - Marko Nastić. U maju je velikom žurkom proslavio 20 godina karijere. U septembru je puštao set na svetski poznatoj žurci "Music On" u klubu "Amnesia" na Ibici. Jednako omiljen na svakoj tački globusa, Marko Nastić jednostavno ume i zna kako da svojom muzikom kreira neverovatan klabing. Tradicija žurke "Late Night Social Club" je da uvek nastupa najmanje dva di-džeja, a na debitantskom partiju uz Marka muziku pušta Saša iz Berlina.

Petak, 5. oktobar je važan datum za di-džej kolektiv Banda Panda. Na splavu 20/44 će od 23:00 do 06:00 proslaviti osam godina postojanja. Johana i Dušan Lilić su za osam godina zajedničkog rada uradili mnogo toga. Stvorili su dve žurke, Bipolar i F-Society, nastupali u skoro svim mestima gde se pušta elektro bit, ugostili brojna imena sa inostrane scene. Imaju mnogo razloga za veliko slavlje. Specijalni gost žurke je di-džej i producent iz Litvanije, Manfredas. Tri puta ura za slavljenički žur.

Subota je rezervisana za trens. Klub Plastic će od 23:00 do 06:00 ugostiti specijalnog izvođača iz Južne Afrike pod imenom Shane Renew. Ukoliko vam nije poznato, radi se o čoveku koji je stvorio dobro poznati projekat Deliriant. Mnogima omiljeni izvođač trensa će predstaviti svoju muziku uživo, a podršku i kvalitetan program će pružiti i di-džejevi Prpa, Kasper, Del i Pećinac.

Trens i samo trens. Takođe u subotu, 6. oktobra udruženje Digital Chemistry organizuje "Progressive & Psychedelic Trance party". Centar urbane kulture Imago je mesto održavanja. Zvezda na ovoj žurci je Lyktum, tačnije Dejan Jovanović. Produkcijom i nastupima je počeo ozbiljno da se bavi 2011. godine i to veoma uspešno. Redovno gostuje na svetskim trens festivalima, a njegova muzika se nalazi na samom vrhu brojnih top lista. Za odličan trens u srpskoj režiji će se pobrinuti i poznata petorka - Milosh Reload, Daki, Kuzma, Vučko i Čeda.