Петак у клубовима

Три пута Савамала. Три пута специјалне журке са феноменалним ди-џејевима

Уторак 05. феб 2019.

cover image

Гадост петком традиционално организује журку "Late Night Social Club". Оно што није традиционално за петак, 8. фебруар су извођачи. Да ли су космичке силе учиниле своје или је добра организација победила, није познато. Оно што се зна сигурно је да ћете на овој адреси од 23:59 до 07:00 доживети више од провода. Целу ноћ музику ће пуштати нико други до Марко Настић и Дејан Милићевић. Зар може боље? Тешко.

У Бен Акиби се слави 25. рођендан ди-џеј колектива "Happy People". Четврт века је уз добру музику прошло као трен, а тако ће бити и на прослави - весело и у много добром ритму. Осме фебруарске ноћи, рођендански жур почиње тачно у 23:00 и трајаће чак до 11:00. На два стејџа целих 12 сати ће трајати прослава. Музику ће наизменично пуштати Лале, Петар Цветковић, Марко Вуковић, Горан "Zmix" Ковачевић, Петко, Лукави, Јома Маја и Гем.Н.


Последњи али никако мање важан и добар провод је у КЦ Град. Посвећен је једном музичару који од 2006. није на овој планети. Он је James Dewitt Yancey - J Dilla. "We play Dilla" је журка на којој ће 8. фебруара од 23:00 до 04:00 Spacewalker, Phillie P и Тимбе пуштати његове највеће хитове, док ће читаву атмосферу учинити још бољом Смоке Мардељано.

J Dilla (7.2.1974-10.2.2006) је започео каријеру средином деведесетих у Детроиту као члан састава "Slum Village". За кратак период се изборио за статус једног од најбољих у своје време. Сарадње са бројним именима попут Busta Rhymes, A Tribe Called Quest, De La Soul и другима су се низале истом брзином као и комплименти за његов карактер. Био је омиљен и међу онима који су га одлично познавали али и међу потпуним странцима. Преминуо је од фаталних последица болести крви.