Klupski provod za Dan mladosti

Već dugo nema predavanja štafete na 25. maj ali tradicija odlične zabave se zadržala

Utorak 22. maj 2018.

cover image

Josip Broz Tito, predsednik SFRJ je 25. maj, svoj rođendan, proglasio za Dan mladosti. Od 1957. do 1988. u svim zemljama koje su činile bivšu Jugoslaviju se organizovalo veliko slavlje, a glavno obeležje je bila Štafeta mladosti koja se nosila oko mesec dana kroz sve zemlje u sastavu velike republike, a na dan rođendana predavala lično Titu na stadionu fudbalskog kluba Partizan, odnosno JNA. Jugonostalgičari i svi kojima je prošlo vreme bilo najlepše 25. maja posećuju Muzej istorije Jugoslavije i evociraju uspomene. Kada obnovite znanje iz istorije, pravac u klub na odlične žurke.

Barutana obeležava Dan mladosti istoimenom tehno žurkom. Od 23:00 do 06:00 muziku puštaju Bojan Vukmirović, Luka Concrete, Mancha i Mark Panic, Mark Andersson i Vladimir T. Od ove sezone, Barutana ima odvojen prostor za andergraund žurke. Headroom je zona u kojoj u petak, 25. maja, takođe od 23:00 do 06:00 ritam diktira di-džej iz Francuske, Leo Pol. Domaća podrška su Luka Vuković i Ivan Radojević iz udruženja 031 Republic i Runy.

Klub Drugstore u petak, 25. maja otvara baštu i prelazi na letnji režim rada. Poznati podijum za ples pod otvorenim nebom dočekuje goste od 23:00, a sve do 06:00 muziku bira specijalan gost iz Britanije i sjajna imena domaćeg di-džejinga. Regis, odnosno Karl O'Connor je veoma iskusan izvođač koji boravi u muzičkom svetu još od 1993. i vlasnik je etikete "Downwards". Tijana T, Kristijan Molnar i Filip Xavi ipak mnogo bolje znaju šta publika želi da čuje, a svojim setovima će pripremiti klabere za jednu posebnu noć u gradu.

Splav 20/44 je za petak pripremio parti u "All night long" formatu. Celu noć, od 23:00 do 06:00 muziku bira di-džej Lule iz udruženja "Kompleks". Bojan Lule Gajić i Schwabe su di-džejevi koji su iz ljubavi prema afro i orijent deep disco melodijama pokrenuli sopstveni projekat sa kojim promovišu malo drugačiji ritam. Sasvim opuštena žurka za sve ljubitelje dobre muzike.