Matador u Barutani

Dobitnik prestižne "DJ Awards - Electronic Live Performer" za 2016. godinu nastupa u Beogradu

Petak 25. jun 2021.

cover image

Poznavaoci DJ scene znaju koliko je teško "pronaći" kvalitetnog svestranog DJ-a koji uživa pažnju publike na duže staze. Još je teži zadatak takvog DJ-a "dovući" na nastup u manju zemlju sa manjim tržištem. Kada je DJ tražen u vrhunskim svetskim klubovima i festivalima kao što su Tomorrowland, Ultra, DC-10 Ibiza i Stereo Montreal, te kada mu je raspored prebukiran, prava je retkost da će se pronaći i termin i finansije za njegovo pojavljivanje na manje atraktivnim mestima.

Ipak, Barutani to uspeva. Ove subote, Irac Gevin Linč, u svetu elektronske muzike poznat kao Matador, nastupa upravo u ovom beogradskom klubu.

Odrastao uz Guns'n'Roses i Pink Floyd, a kasnije inspirsan imenima elektronske muzike kao što su Jeff Mills i Richie Hawtin, Matador je počeo svoje usavršavanje Dablinu nakon kursa elektronske produkcije. Obreo se u studiju gde su ga fascinirali instrumenti "u svojoj najčistijoj formi", nakon čega počinje kreiranje sopstvene muzike, koju publika prepoznaje, što ga uzdiže na DJ scenu.



POVEZANO