Матадор у Барутани

Добитник престижне "DJ Awards - Electronic Live Performer" за 2016. годину наступа у Београду

Петак 25. јун 2021.

cover image

Познаваоци ДЈ сцене знају колико је тешко "пронаћи" квалитетног свестраног ДЈ-а који ужива пажњу публике на дуже стазе. Још је тежи задатак таквог ДЈ-а "довући" на наступ у мању земљу са мањим тржиштем. Када је ДЈ тражен у врхунским светским клубовима и фестивалима као што су Tomorrowland, Ultra, DC-10 Ibiza и Stereo Montreal, те када му је распоред пребукиран, права је реткост да ће се пронаћи и термин и финансије за његово појављивање на мање атрактивним местима.

Ипак, Барутани то успева. Ове суботе, Ирац Гевин Линч, у свету електронске музике познат као Матадор, наступа управо у овом београдском клубу.

Одрастао уз Guns'n'Roses и Pink Floyd, а касније инспирсан именима електронске музике као што су Jeff Mills и Richie Hawtin, Матадор је почео своје усавршавање Даблину након курса електронске продукције. Обрео се у студију где су га фасцинирали инструменти "у својој најчистијој форми", након чега почиње креирање сопствене музике, коју публика препознаје, што га уздиже на ДЈ сцену.ПОВЕЗАНО