Beograd noću: Gde izaći

Različita mesta za drugačiji provod

Ponedeljak 23. apr 2018.

cover image

Dobro je poznato da je Beograd grad za odličan provod. Bogat noćni život iz sezone u sezonu pomera granice pravog klabinga i privlači veliki broj gostiju iz inostranstva, jer za dobar provod, kilometri nisu problem. Najbolja zabava je vikendom ali se u prestonici Srbije izlazi svake noći.

U zavisnosti od mesta koje odaberete za izlazak, očekuje vas drugačija atmosfera. Opcija je mnogo, a evo šta bi trebalo da znate da lakše pronađete svoju vrstu zabave pre odlaska u grad.


1. Pre-party barovi

Da izbegnete osećaj u klubu kao da ste "pali sa Marsa" jer ste iz mirne kućne atmosfere otišli pravo u klub, odaberite bar za zagrevanje. Gotovo u svakom baru muziku puštaju domaći di-džejevi, svetla su prigušena, a ponuda pića i hrane je baš velika. Većina barova radi do 01:00, taman kada klubovi otvaraju vrata.

2. Pabovi i pivnice

Veoma popularne lokacije za druženje serviraju neverovatnu ponudu svih vrsta domaćeg i stranog piva. Krilca, pomfrit, rebarca i kobasice se nude u svakom modernom pabu i pivnici. Pivo i živa svirka su nerazdvojni tako da su za muziku zaduženi bendovi koji sviraju pop, rok i modifikovani haus.


3. Koktel barovi

Ovde su barmeni glavne zvezde. Svojim talentom podjednako osvajaju oba pola. Očekujte da su kokteli u centru pažnje, a di-džejevi su tu da "podmažu" euforiju. Prvoklasna usluga, uređeni enterijer i beskrajna lepeza ukusa donose autentični urbani provod.

4. Klubovi

Nadaleko poznati kreatori noćnog života u ovom delu Evrope. Originalni underground klubovi u kojima se rađala elektronska scena, moderno uređeni prostori sa neverovatnom energijom i popularnom muzikom, tehno hramovi i još toliko toga o čemu se priča u celom svetu se nalazi upravo na beogradskom asfaltu. Splavovi su letnja verzija klubova i rade od maja do oktobra.

5. Kafane

Kafanski provod više liči na klupski nego na tipičan boemski život. Glasno ozvučenje, rasveta, živi nastupi pevačica, pevača i bendova, karirani stolnjaci i povoljne cene pića izvlače najdublje emocije iz svakog gosta. Pevaju se isključivo narodne pesme, ako ne znate srpski jezik, nećete razumeti ni reč ali će vam atmosfera sve reći.