Талија у Сава центру

Култуно наслеђе Србије на Великој сцени

Недеља 21. јан 2018.

cover image

Уметнички центар "Талија" организује величанствени концерт 28. јануара од 18:00 у Сава центру. Повод за сјајно дешавање од великог културно-уметничког значаја је велики јубилеј, прослава двадесет година успешне националне и интернационалне каријере.

Србија је земља традиције и бурне историје. Не постоји начин да током боравка у овом делу Балкана избегнете неки облик традиционалих уметности, игре и музике. Србија се може похвалити да готово свако место има своје културно уметничко друштво које негује традиционалне игре, песме, обичаје. По угледу на Lord of the dance, Уметнички центар "Талија" својим кореографијама, музиком, али и историјским инсценацијама, прелази физичке границе поднебља из којег потиче и на концерима публику често одведе у друге земље и континенте.


Ипак, прослава двадесет година постојања биће у знаку онога чиме играчи, певачи и оркестар УЦ "Талија" освајају светске сцене – у знаку српске традиционалне игре и песме. УЦ "Талија" је основан 1998. године и данас се може похвалити тимом од преко четири стотине чланова који су наступали на свим континетима. Колико су уиграни говори и чињеница да пет извођачких ансамбала током једне године јавно наступи око четири стотине пута. У грчкој митологији Талија је била једна од заштитница уметности, а овим концертом УЦ "Талија" ће приказати на који начин штити и негује културну баштину Србије.


ПОВЕЗАНО