Московски циркус на леду

Спектакуларне акробације на леду

Понедељак 08. јан 2018.

cover image

Московски циркус на леду се организује 15. јануара од 20:00 у Сава центру. Велика дворана ће угостити врхунску плесну трупу са историјом постојања дужом од половине века, а која је део "Moscow Nikulin" циркуса. Уметничке акробације на леду доносе циркуску атмосферу и све њене елементе је до сада видело више од 200 милиона гледалаца у преко педесет држава. Премијерно гостовање у Београду је манифестација којом ће бити одушевљена публика свих узраста.


Познати руски режисер Арнолд Арнолд се 1962. године упустио у експериментални пројекат са идејом да споји филм, врхунске уметнике, акробације и циркус у јединствено извођење. Премијера "Московског циркуса на леду" је уследила две године касније. Четрдесет седам уметника је уз велику техничку подршку, музичаре и директоре бриљирало 16. октобра 1964. године. Већ прва турнеја је била распродата, а ова трупа је апсолутно померила границе уметности кроз забаву.


Након што је креативни директор и покретач пројекта преминуо, његово место 1969. године преузима Наталија Абрамова. Првенствено је радила на развијању уметника, затим као водећи извођач, а од 1999. је менаџер и уметнички директор. За све године под вођством Наталије, трупа је освојила бројне награде и признања широм света. Препуне сале доказују да уметност која чува традицију и развија нове форме има публику на целом глобусу.


ПОВЕЗАНО