Крцко Орашчић балет на леду

Најбољи клизачи из Русије гостују у Београду

Субота 02. дец 2017.

cover image

Балет на леду "Крцко Орашчић" се игра 6. децембра од 21:00 у Сава центру. Руски државни балет из Санкт Петербурга ће извести спектакуларну представу. Ово је прва група у свету која је у балетским костимима извела представу на леду. Класична уметност на другачији начин је већ освојила највеће бине широм света, а сада публика у Београду има прилике да ужива у фантастичном догађају.


Руски државни балет, који је 1967. године основао Константин Бојарски, представља наследника традиционалне школе класичног балета из Санкт Петербурга. Последњих година га предводи познати уметнички директор Константин Расадин. Овај заслужни уметник у Русији је некадашњи члан балета "Марински" и бивши соло играч који је у току каријере освојио бројна признања и престижне награде. Музички директор је истакнути руски диригент Лео Коркхин.

Актуелна балетска трупа међу својим члановима има око двадесет играча који су носиоци титуле "Мајстор спорта Русије", а која се осваја након низа победа на руским и интернационалним такмичењима у уметничком клизању. Олимпијски шампиони, врхунски спортисти - Људмила Белоусова, Алексеј Уланов, Људмила Смирнова и многи други су у току своје каријете били чланови овог балетског удружења.


"Крцко Орашчић" се изводи од 1995. године. Класичан балет на леду је гостовао у Кини, Америци, Канади, Немачкој, Шпанији, Грчкој, Ирској, Кореји, Португалу, Швајцарској, Јужној Америци и многим другим државама. Уживају велику медијску популарност и увек се о њима пише у суперлативу.


ПОВЕЗАНО