Београд ноћу: Дочек Нове године 2018

Музика диктира провод

Петак 08. дец 2017.

cover image

Ближи се налуђа ноћ на свету. Београд је увелико у припремама за најбољи провод. Предлога за излазак има много, а ми вам откривамо какав провод да очекујете у зависности од музике коју слушате.

Нова година у клубу


Активна зимска сезона је донела много новитета. Позната клупска сцена је још богатија за нова места у којима се слуша страна електронска музика.  Ако се одлучите да у 2018. годину уђете уз техно или модерне хаус хитове имате тежак задатак пред собом - који клуб одабрати? Уобичајено у њима влада позитивна атмосфера и људи које баш и не дотиче "грозница" новогодишње еуфорије. Сасвим је нормално што се нећете изљубити са целим клубом нити отићи у загрљај ди-џеју. Клубови нису места окупљања оних који воле да претерају са алкохолом тако да су шансе за непријатне ситуације минималне. Провод који у први план истиче квалитетну музику привлачи велики број страних туриста који долазе у Београд баш због клабинга. Тешко да ћете се успети да надјачате бас и уђете у дубљу комуникацију са неким странцем али можете да му представите добар вајб по коме је главни град надалеко познат. Играње до јутра је загарантовано.

Дочек Нове године у бару 


Прави избор за оне којима смета гласна музика. Бројни барови су омиљена места за дружење са људима којима је комфор приоритет. Опуштена атмосфера у лепом амбијенту, пиће и лагана храна креирају другачију забаву од клупског стила. Београд има барове попут Њујорка, Лондона, Берлина и Париза и зато је у њима увек гужва. Сталне иновације у естестском и гастрономском смислу пружају много више од места за дружење. Познати градски барови се одавно утркују са клубовима "букирањем" квалитетних ди-џејева тако да је музика проверено добра. Ако одаберете бар као идеално место за дочек, спремите се за мирнију верзију провода. Или само увертиру за "гласнији" излазак. Избор је на вама. 

Кафана је моја судбина

Традиционалан провод никада не излази из моде. Кафане у Београду су веома разноврсне и пружају различит репертоар. Ако одаберете проверена места која негују традицију, уживаћете пуног срца и стомака. Домаћи специјалитети ће се ређати испред вас, а дискретна музика тамбураша ће погађати право у срце. На овим местима, Нова година је само повод за још једно боемско дружење. Модерне кафане изгледом више подсећају на дискотеке, а музика уживо преко озвучења надјачава мисли. Млади се окупљају испред бине, певају у глас сваки хит, сликају се са познатима и љубе са свима на које наиђу у кафани. Трендови са Инстаграма су овде обавезни тако да поведите рачуна о избору гардеробе. Колико год да вас стежу ципеле и уска одећа, пењање на столове и певање из свег гласа се подразумева. Иако се програм планира до јутра, мало њих остане до краја јер велике количине алкохола учине своје.


Мање кафане са интимнијом атмосфером су добар избор за оне који желе провод налик кућној варијанти. Гости  углавном познају власника и сви се осећају као код куће. Музичари испуњавају сваку жељу и певају песме баш за вас и о вама. У поноћ се сви међусобно изљубе , пожеле једни другима све најлепше и настављају у бржем ритму. Можда нећете осетити неко претерано "лудило" али гостопримство и пријатан боравак су загарантовани.