Beograd noću: Doček Nove godine 2018

Muzika diktira provod

Petak 08. dec 2017.

cover image

Bliži se naluđa noć na svetu. Beograd je uveliko u pripremama za najbolji provod. Predloga za izlazak ima mnogo, a mi vam otkrivamo kakav provod da očekujete u zavisnosti od muzike koju slušate.

Nova godina u klubu


Aktivna zimska sezona je donela mnogo noviteta. Poznata klupska scena je još bogatija za nova mesta u kojima se sluša strana elektronska muzika.  Ako se odlučite da u 2018. godinu uđete uz tehno ili moderne haus hitove imate težak zadatak pred sobom - koji klub odabrati? Uobičajeno u njima vlada pozitivna atmosfera i ljudi koje baš i ne dotiče "groznica" novogodišnje euforije. Sasvim je normalno što se nećete izljubiti sa celim klubom niti otići u zagrljaj di-džeju. Klubovi nisu mesta okupljanja onih koji vole da preteraju sa alkoholom tako da su šanse za neprijatne situacije minimalne. Provod koji u prvi plan ističe kvalitetnu muziku privlači veliki broj stranih turista koji dolaze u Beograd baš zbog klabinga. Teško da ćete se uspeti da nadjačate bas i uđete u dublju komunikaciju sa nekim strancem ali možete da mu predstavite dobar vajb po kome je glavni grad nadaleko poznat. Igranje do jutra je zagarantovano.

Doček Nove godine u baru 


Pravi izbor za one kojima smeta glasna muzika. Brojni barovi su omiljena mesta za druženje sa ljudima kojima je komfor prioritet. Opuštena atmosfera u lepom ambijentu, piće i lagana hrana kreiraju drugačiju zabavu od klupskog stila. Beograd ima barove poput Njujorka, Londona, Berlina i Pariza i zato je u njima uvek gužva. Stalne inovacije u estestskom i gastronomskom smislu pružaju mnogo više od mesta za druženje. Poznati gradski barovi se odavno utrkuju sa klubovima "bukiranjem" kvalitetnih di-džejeva tako da je muzika provereno dobra. Ako odaberete bar kao idealno mesto za doček, spremite se za mirniju verziju provoda. Ili samo uvertiru za "glasniji" izlazak. Izbor je na vama. 

Kafana je moja sudbina

Tradicionalan provod nikada ne izlazi iz mode. Kafane u Beogradu su veoma raznovrsne i pružaju različit repertoar. Ako odaberete proverena mesta koja neguju tradiciju, uživaćete punog srca i stomaka. Domaći specijaliteti će se ređati ispred vas, a diskretna muzika tamburaša će pogađati pravo u srce. Na ovim mestima, Nova godina je samo povod za još jedno boemsko druženje. Moderne kafane izgledom više podsećaju na diskoteke, a muzika uživo preko ozvučenja nadjačava misli. Mladi se okupljaju ispred bine, pevaju u glas svaki hit, slikaju se sa poznatima i ljube sa svima na koje naiđu u kafani. Trendovi sa Instagrama su ovde obavezni tako da povedite računa o izboru garderobe. Koliko god da vas stežu cipele i uska odeća, penjanje na stolove i pevanje iz sveg glasa se podrazumeva. Iako se program planira do jutra, malo njih ostane do kraja jer velike količine alkohola učine svoje.


Manje kafane sa intimnijom atmosferom su dobar izbor za one koji žele provod nalik kućnoj varijanti. Gosti  uglavnom poznaju vlasnika i svi se osećaju kao kod kuće. Muzičari ispunjavaju svaku želju i pevaju pesme baš za vas i o vama. U ponoć se svi međusobno izljube , požele jedni drugima sve najlepše i nastavljaju u bržem ritmu. Možda nećete osetiti neko preterano "ludilo" ali gostoprimstvo i prijatan boravak su zagarantovani.